23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olması nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen tören sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il yönetimi, alternatif bir çelenk koyma töreni düzenlendi. Tören sonrasında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği törene devlet erkanından katılımın olmamasının dikkatini çektiğini söyleyerek, “Üzücü… Göremedim, mesela bir vali yardımcısı var mıydı törende? Devlet temsilciliği diye bir kavram vardır, burada devleti vali temsil eder. Belki de ben görmedim, bilmiyorum” dedi.
 
CHP İl Yönetimi tarafından gerçekleştirilen çelenk koyma törenine, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, CHP Çanakkale İl Sekreteri Doğan Ateş, Belediye Başkan Yardımcıları İrfan Mutluay ve Rebiye Ünüvar, CHP İl Gençlik ve il Kadın kolları üyeleri katıldı.
 
Çelengin Atatürk büstüne sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile program sona erdi. Tören sonrasına basına açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Öncelikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun hepimizin. Tabii gittikçe vesileler kılınarak yavan şekilde kutlanmaya devam ediyor bayramlarımız. Biraz önce burada çelenk konuldu. Milli Eğitim Müdürü bir konuşma dahi yapmadan sadece bir çelek konmak suretiyle tören tamamlandı. Yani yasak savıldı. Çünkü içselleştirmiştik geçmişte. Ama artık iyice içimizden çıkarttık, cumhuriyeti çıkarttık, bayramlarımızı çıkarttık. Gerçekten duygularımız bitti. Milli duygularımız köreltildi. Yasak savma şeklinde böyle şeyler yapıyoruz” diye konuştu.
 
“BİR VALİ YARDIMCISI VAR MIYDI TÖRENDE?”
Törende devlet temsilinin bulunmadığını söyleyen Gökhan, “Üzücü… Göremedim, mesela bir vali yardımcısı var mıydı törende? Devlet temsilciliği diye bir kavram vardır, burada devleti vali temsil eder. Belki de ben görmedim, bilmiyorum. Ama siz de farkındasınız ki, 19 Mayıs’ta da aynı şey olacak muhtemelen. Sokağa çıkma yasağı umarım olmaz. O zaman biraz etkinlikler düzenleriz gençlere.
1 Mayıs o da bir bayram, o da kutlanmayacak. Bunlar hep vesile… Covid vesile, şu vesile, bu vesile ama Allah’tan ailelerimiz çocuklarına bu bilinci veriyorlar hala daha cumhuriyetçi öğretmenlerimiz var. Hala daha müfredatları ne kadar değiştirilse değiştirilsin çocuklarımızın yüreğine Atatürk sevgisi cumhuriyet sevgisi aşılayan öğretmenlerimiz var. Bu öğretmenlerimize güveniyoruz. İnşallah bunlar sayesinde ve bu iktidardan kurtulduktan sonra yeniden bu bilincimiz, milli bilincimiz yerine getirilecektir. Maalesef bu milli değerlerden soğutmaya iktidar ortağı milliyetçi bir parti de karşı durmuyor. En acı tarafı da bu” ifadelerini kullandı.
 
“MAALESEF KEDER DOLUYUZ”
Başkan Gökhan, “Bayram bugün neşeli olmamız lazım. Hani neşe doluyor insan… İnşallah çocuklarımız neşe dolsun. Onlara neşe doldurmaya çalışıyoruz. Aracımızı gezdireceğiz şarkılarla, o bilinci yaşatmaya çalışacağız. Ama biz maalesef keder doluyuz. Onun için bayramınız kutlu olsun ama üzüntümüzü de belirtmeden geçemeyeceğim” dedi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN