TBMM’nin kuruluşunun 101. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) Çanakkale İl Sorumlusu Şehpal Ovalı, çocukların her zaman yanında olduklarını dile getirdi.
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan UCİM Çanakkale İl Sorumlusu Şehpal Ovalı, çocuklarımın istismara uğramadığı bir ülke inşa etmenin en büyük hedefleri olduğunu belirtti.
 
“DÜNYA ÇOCUKLARINA DAİR ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRMELİYİZ”
Ovalı, yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milli iradenin hayat bulduğu bu günü bir bayram olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan etmiştir. Cumhuriyetimizin geleceğini çocuklarımıza emanet edecek kadar çocuklarımıza güvenen atalarımızın izinde bizler çocuklarımızın bilimsel ve toplumsal konularda geleceğin temel taşları olduğuna dair bilinçli olmalı ve bu sorumluluğun gerektirdiği duygu ve düşüncelerle hareket etmeliyiz. Zira ihmal ve istismar edilen her çocuk, bütün toplumun geleceğinin zeminine işlenmiş çözümü zor sorunlar olarak bizimle mutlaka yüzleşecektir. Bu nedenle sadece kendi çocuklarımızı değil ülkemizden başlayarak tüm dünya çocuklarına dair üzerimize düşen ahlaki ve eğitim boyutundaki sorumluluklarımızı hassasiyetle yerine getirmeliyiz. Yarınlarda güzel fidanlar görmek istiyorsak, tomurcukları, fiziksel ve düşünsel olmak üzere hiçbir şekilde incitmemeliyiz” dedi.
    
Sevi Gözay UĞURLU