Yanmazlar Petrol’de düzenlenen yemeğe Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu, Mal Müdürü Serpil Bulunmaz Obruk, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ramazan Eren, Ziraat Odası Başkanı Anıl Kahraman, Esnaf Kefalet Koop Başkanı Hüseyin Hüdayi Erdoğan, İlçe Müftüsü Metin Özel, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, Meclis Başkanı Abdullah Deniz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salamon Halyo, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Zakir Tanrıkulu, Meclis Üyeleri, Sinan Erdoğan, Melih Gündoğdu, Cengiz Yanmaz, Akif Kulaç, Recep Bulut, Natık Civir, Mehmet Ok, Sinan Yücel, Genel Sekreter Sevcan Elver, Ezine’li üyeler ve muhasebecilerden oluşan 175 kişi katılım sağladı. 
Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen yemek sonrasında yaptığı konuşmasında öncelikle tüm üyelerin onbir  ayın sultanı mübarek ramazan-ı  şeriflerini kutlayarak sözlerine başladı.
Başkan Üzen; “İftar yemeklerimiz borsamızın bir kültürüdür. Üyelerimiz ve ailelerini, ilimiz bürokratları ve iş dünyasının temsilcileri ile bir araya getirdiğimiz mütevazı toplantılardır. Amacımız bir yandan hep birlikte iftar yapmanın manevi hazzını yaşarken diğer yandan yakın ilişkilerin ve iletişimin güçlenmesine katkı sağlamak ve faydalı bir görüş alışveriş ortamı oluşturmaktır. İftarların bizleri bir araya getirdiği, birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiği ortadadır” dedi.
Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen devamla; “Malumlarınız olduğu üzere Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Kuruluşu FAO 2016 yılını Bakliyat Yılı ilan etti. Bakliyat, en az on bin yıldır tüketilen ve dünyada kullanım alanı açısından en geniş coğrafyaya sahip gıda ürünüdür. Dolayısıyla besin açısından olduğu kadar ticaret açısından da önemli bir değerdir. Birçok üniversite ve uluslararası laboratuar; bakliyatın sağlık açısından kalp damar hastalıkları, diyabet, kanser ve benzeri hastalıklara karşı bir kalkan olduğunu ortaya koymuştur.
Bütün bunları bir kenara bırakacak olursak dahi bakliyat geleneksel kültürümüzün bir parçası olması sebebiyle bir emtianın ötesinde, sahip çıkmak zorunda olduğumuz bir mirastır. Bugün de, tıpkı yüzlerce yıldır olduğu gibi bakliyat yemeklerinden oluşan bu sofra bizleri bir araya getirdi. İnanıyorum ki, ilk adımını bakliyat ürünleri ağırlıklı bu güzel yemek eşliğinde hep beraber attığımız faaliyetlerimizle yıl boyunca güzel sonuçlar elde edeceğiz. Bu vesile ile de Bakliyatların faydaları konusunda bir farkındalık yaratacak ve bakliyatların üretim, tüketim ve ticaretini artıracağız.” dedi.
Çanakkale Ticaret Borsası olarak yapılan faaliyetler ile ilgili de bilgilendirme yapan Başkan Üzen; Çalışmalarımızı yakından izlediğinizi ve ilimizin geleceğine hizmet eden siz değerli girişimlerinizin, desteklerinin bizler için çok önemli olduğunu vurgulamakta yarar görüyorum. İlimize karşı sorumluluk duyan ve gayretleri ile bunu kanıtlayan siz değerli Ezineli üyelerimize çalışmalarımızda ışık tuttuğunuz için şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Başkan ÜZEN devamla “Çanakkale Ticaret Borsası ailesi olarak mübarek Ramazan Ayının ülkemizde ve özellikle İslam Dünyasında barış, huzur ve istikrarın yeniden sağlanmasına tekrar hakim olmasına vesile olmasını temenni ediyoruz.  Son yıllarda göç, iç savaş, terör, yıkımlar ile yorulan İslam Dünyasına tekrar huzur ve istikrarın gelmesini temenni ediyoruz.”dedi.
Borsa Başkan Üzen Çanakkale iş dünyası adına, bütün İslam âleminin mübarek Ramazan ayını kutlayarak sözlerine son verdi.
Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz ise “Bildiğiniz üzere, manevi hazzın ve lezzetin zirve yaptığı kutlu bir dönemin içinden geçiyoruz. Mübarek Ramazan ayında Ezine’mizin yöneticileri, bürokratları, iş dünyasının temsilcileri ve siz değerli üyelerimiz ile birlikte, birlik ve beraberliğimizin en güzel göstergesi olan bu iftarı yapabilmenin hazzı içerisindeyiz. Hepiniz hoş geldiniz.. Şeref verdiniz.” dedi.
Borsa Meclis Başkanı Abdullah Deniz Çanakkale Ticaret Borsası Meclisi olarak bütün İslam âleminin mübarek Ramazan ayını kutlayarak katılımlarından dolayı Ezineli üyelere teşekkürlerini iletti.
İftar yemeğinin sonuna doğru masaları dolaşarak herkese teşekkür eden Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen ve Meclis Başkanı Abdullah Deniz Borsa üyeleri ile sohbet ederek, sorunlarını dinleyip görüş alışverişinde bulundular. İftar yemeği güzel ve anlamlı bir dua ile son buldu.


Kaynak: Haber Merkezi