AK Parti Çanakkale teşkilatı, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’ı, CHP’li il genel meclis üyesinin covid19 testinin pozitif çıktığını ifade ettiği paylaşımın altına yaptığı yorum üzerinden sert bir dille eleştirdi. Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti İl Başkanı Naim Makas ve k Parti Çanakkale İl Başkan Yardımcısı Siyasi Hukuki İşler Birim Başkanı Ömer Faruk Göktürk yaptıkları açıklamalarda CHP’li Ural’a tepki gösterdi.

Başkanlık seçimiyle gündeme gelen İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantılarında, bazı üyelerin koronavirüse yakalanması dolayısıyla iki birleşme yapılamadı. Ak Parti ve CHP arasında hem başkanlık seçimleri hem de covid19 vakalarıyla ilgili yaşanan karşılıklı tartışmalar, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’ın sosyal medyadan kendi partisinin üyesinin paylaşımın altına yaptığı yorumlar farklı bir boyutta taşındı. 

Meclisteki ilk Covid 19’a yakalanan CHP’li İsmail Gürses’in “Bugün yaptırdığım covid testi pozitif çıktı. 10 gün karantinadayım” şeklinde sosyal medyadan yaptığı paylaşımına CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’ın “Geçmiş olsun, umarım meclise taşınmıştır” şeklindeki yorumu Ak Parti tarafından eleştirildi. İl Başkanı Naim Makas, paylaşım ve yorumu içeren görseller eşlinde yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Söylemiştik, ‘CHP siyaseten bitmiştir’ diye. Alın bir örnek daha. Nelerden medet umdukları ortada! Bir kez daha CHP'nin, teşkilatını ve partisini yönetmeye niyeti olmadığını açıkça görüyoruz. Siyasi menfaatleri uğruna, insani değerlerini bile feda ettiğini gördüğümüz bu zihniyet, kendisini bir kez daha ifşa etmiştir.  İnsanlığın hiçbir yerine sığdıramadığımız bu tabloyu; en güçlü şekilde kınıyor, kamuoyunun vicdani takdirine bırakıyorum. El İnsaf!”

“UTANMAZLIĞIN NİRVANASI!”
Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan da twitterdan, Ural’ın ifadelerinin yer aldığı görseli paylaşarak şu ifadeleri kullandı; “Hep diyoruz, CHP yalanlarıyla, iftiralarıyla, başka başka hesapların iç uzantısı olmaktan da öte. İşte, CHP Çanakkale İl Başkanının Covid-19 olan Meclis üyesine yorumu; ‘Hastalık tüm Meclise bulaşsın!’ Çünkü Meclis Cumhur İttifakı'nı başkan seçti. Utanmazlığın nirvanası! İnsan mısınız?”

“BU SÖZLERİN SAHİBİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ”
Makas’ın ardından konuyla alakalı bir açıklama da Ak Parti Çanakkale İl Başkan Yardımcısı Siyasi Hukuki İşler Birim Başkanı Ömer Faruk Göktürk’ten geldi. Göktürk açıklamasında şu cümleleri kurdu; “Yalanları, iftiraları, taciz ve tecavüz iddiaları ile siyaseten günden güne erozyona uğrayan CHP, Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ünal’ın kin ve nefret dolu sözleri ile yeni bir siyasi skandalın altına imza atmıştır. Geçtiğimiz günlerde, Kovid-19’a yakalandığını paylaşan CHP İl Genel Meclis Üyesi Sn. İsmail Gürses’in sosyal medyadaki paylaşımın altına ‘’Geçmiş olsun. Umarım Meclis’e taşınmıştır’’ sözleri CHP siyasetinin hangi noktalara geldiğinin açıkça ifadesidir. Nefret, kin, utanmazlık, düşmanlık, tahammülsüzlük gibi içinde bir sürü çirkin sıfat barındıran bu sözlerin sahibini şiddetle kınıyoruz. İşte bu sebeplerden CHP’den istifa eden Sn. Nejat Önder, Cumhur İttifakı Meclis üyelerinin oyları ile İl Genel Meclis Başkanlığına seçilmesini hazmedemeyen CHP İl Başkanı Metin Ümit Ünal’ın bu iğrenç sözleri, 27 Mayıs darbecilerin zihniyetini taşımaktadır. CHP şunu iyi anlamalıdır ki, biz seçimi kazanırsak adı demokrasi, siz kazanırsanız darbeye kadar her türlü tahammülsüzlük mübahtır anlayışının ne ilimizde nede ülkemizde hiçbir karşılığı yoktur. Büyük harflerle tekrar tekrar söylüyoruz, CHP siyaseten bitmiştir.”


Kaynak: Haber Merkezi