Koronavirüs vakalarının artışıyla birlikte risk haritasında Çanakkale’nin de kırmızı renk olmasının ardından, ildeki vatandaşlar tedbirlere daha çok uymaya başladı. Havaların ısınmasına rağmen sokaklardaki yoğunluğun azalması, vaka artışının yaratmış olduğu tedirginliği gözler önüne serdi.
 
Tüm Türkiye’de artan koronavirüs vakaları sonrasında geçtiğimiz haftalarda alınan son tedbirler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulmuştu. Bu kapsamda bir süre önce hizmete açılan kafe ve restoranlar, Ramazan ayı itibariyle tekrar paket servise geri dönmesi kararı alınmıştı. Hızlı artışın yüksek olduğu illerden biri olan Çanakkale’de ise bugün itibariyle, kafe ve restoranlar al-götür veya paket servis hizmetine başladı.
 
Ramazan arifesinde ise dün, cadde ve sokaklar ile kordon boyunda geçtiğimiz günlere nazaran insan trafiğinin azaldığı gözlemlendi. Vaka sayısındaki artışın insanlarda yarattığı tedirginlik ile birlikte, havaların ısınmasına rağmen kalabalıklaşmalar gerçekleşmedi. Daha çok 65 yaş ve üstünün görüldüğü Kordon’da ise sosyal mesafenin korunduğu, maskenin takımına özen gösterildiği gözlendi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN