İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yaya farkındalığı kapsamında 2021 yılı için belirlediği ‘Yayalar Kırmızı Çizgimiz’ uygulaması kapsamında ilkokul ikinci sınıf öğrencisi Eren Aktepe, okulunun önündeki yaya geçitlerinin kırmızıya boyanmasını Çanakkale valisinden ve İl Emniyet Müdüründen istedi. Vali İlhami Aktaş, minik öğrencinin bu isteğini yerine getirerek trafik polisleri ve  sınıf arkadaşları ile okulun önündeki yaya çizgisini kırmızıya boyadı.
 
Mustafa Kemal İlkokulu 2'nci sınıf öğrencisi Mehmet Eren Aktepe, ‘Yayalar Kırmızı Çizgimiz’ uygulaması kapsamında okulunun önündeki yaya geçidinin kırmızı boyanmasını Vali İlhami Aktaş ile İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman'a yazdığı mektup ile istedi. Minik öğrenci Aktepe’nin bu isteğini yerine getiren İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden Çanakkale Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Yasin Pala, okula gelerek Mehmet Eren Aktepe ve sınıf arkadaşları ile birlikte yaya geçidini kırmızıya boyadı. Öğrencilerin farkındalık kazanmasında büyük bir rol oynayan etkinliğin ardından, polis ekipleri çocuklara maske, şapka, düdük dağıtımı gerçekleştirildi.
 
Etkinlik sonrasında açıklama yapan Çanakkale Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Yasin Pala, “Mehmet Eren Aktepe, mektup yazarak okulun önündeki yaya geçidinin de proje kapsamında kırmızıya boyanmasını istedi. Sayın valimiz ve sayın emniyet müdürümüz de bu konu üzerinde çok hassas durarak bizleri görevlendirdi. Biz de hem bu etkinliği yapalım hem de bu kırmızı çizgiyi çocuklarımıza boyatmayı istedik” ifadelerini kullandı.  
 
“OKULUN ÖNÜNDEN YAVAŞ GEÇSİNLER”
Öğrenci Mehmet Eren Aktepe etkinlikten dolayı mutlu olduğunu söyleyerek, büyüklerine uyarılarda da bulundu: “Yaya geçidine araba park etmesinler. Okulun önünden yavaş geçsinler. Okul çıkışında sıkışıyoruz. Sosyal mesafe kalmıyor.”
 
Gülçin AKIN