Ayvacık Belediyesi tarafından Çamlık Mesire Yeri’ne yapılan Çamlık Kır Lokantası düzenlenen tören ile açıldı.
 
Ayvacıklı vatandaşların en çok gittiği mekanlardan biri olan ferah havası ile ilçedeki buluşma alanlarından biri olan Çamlık mevkinde Ayvacık Belediyesi de vatandaşlara yönelik yeni bir hızmat başlattı. Ayvacık Belediyesi tarafından düzenlenen törenle Çamlık Kır Lokantasının açılışı gerçekleştirildi.  Gerçekleştirilen açılış törenine, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, Ayvacık CHP İlçe Başkanı Emre Öz, AK Parti İlçe Başkanı Nazmi Tok, MHP İlçe Başkanı Özcan Cengiz, İyi Parti İlçe Başkanı Şükriye Özkan, CHP’li Lapseki, Ezine ve Biga ilçe başkanları, CHP’li Çanakkale İl Genel Meclis Üyeleri, ilçedeki bazı kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları, köy muhtarları, belediye personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram “31 Mart 2019 itibariyle devraldığımız belediyemizin toplam borcu 10 Milyon bin 310 TL idi. Bugün belediyemizin borcu 7 milyon 374 bin 364 TL. Ayvacık halkının parasını halkın ihtiyaçları doğrultusunda hizmet için harcadık. İlk başta söylediğimiz gibi halkın içinde halk ile birlikte yöneteceğiz. Araç filomuza 2 adet motosiklet, 2 adet binek araç, 2 adet çöp kamyonu, 1 adet otobüs, 1 adet forklift, 1 adet kamyonet ve eski cenaze aracını revize ederek öncü itfaiye aracını kazandırdık. Aramıza yeni katılan minik vatandaşlarımız ve aileleri için hazırladığımız 'Hoş geldin Bebek' projemiz halen devam etmektedir. Pandemi sürecinde online eğitime geçen öğrenci kardeşlerimizden bize ulaşan 86 öğrencimize tablet ve bilgisayar desteği sağlanmıştır. Öğrencilerimize ders kitabı, kırtasiye desteği sağlayıp yaşlarına göre çok değerli Nutuk kitabımızı hediye etmeye devam ediyoruz" dedi.
 
Üstyapı çalışmaları ve tadilatlar
 
Alt ve üst yapı çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Mesut Bayram "2 yıl boyunca toplamda 32 bin metrekare kilit parke taşı, 6 bin metrekare küp taş, 2 bin metrekare kaldırım taşı döşedik. 500'er metre bisiklet ve görme engelli yolu yaptık. Vaatlerimiz arasında bulunan otopark ve aş evi projemiz halkımızın hizmetine açılmıştır. Çarşı içerinde belediyemize ait olan atıl işyerlerinin tadilatını yaptık ve kiralanması ile belediyemize gelir sağladık. Otogar içerisindeki işyerlerinin çatılarını yeniledik ve çevre düzenlemesini tamamladık. Yazlık düğün salonumuz yenilenerek daha modern ve kullanışlı hale getirildi. Atıl durumdaki soğuk hava depomuzun bir kısmının tadilatını yaparak vatandaşlarımız hizmetine sunduk. Halı sahamızın çimleri tamamen yenilendi. İçme suyu arıtma tesisimizde kapasite artırımı yapılmış ve arıtma tesisi motor bakımları yapılarak güçlendirilmiştir. İlçemizde bir buçuk kilometre içme suyu hattı döşenmiş, mevcut hatların tadilatı yapılmıştır. Özellikle çarşı merkezinde daha önce hiç girilmemiş cadde ve sokakları kapsayacak şekilde yapılan kanalizasyon inşaatımızın yüzde 15'i gerçekleşmiştir."
 
Doğalgaz çalışmaları Devam Edecek
 
Başkan Mesut Bayram "İlk icraatlarımızdan biri doğalgazın ilk adımı olan meclis kararını alıp kolları sıvamaktı. Kabul gördüğü takdirde alt ve üst yapı çalışmasının belediyemiz tarafından yapılacağı taahhüdü verilmiş ve bu kadar oy birliği ile kabul edilmiştir. Ancak her seferinde aldığımız cevaplar traji komikti. Bu konudaki mücadelemiz hız kesmeden devam edecektir. Vatandaşlarımız istedikleri zaman çalışmaları aşama aşama izleyebilirler. İki yıl önce belediyemiz bünyesinde bulunan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan yüzme havuzu, spor salonu ve ilçe stadının yetkileri önceki yönetim kararıyla belediyemiz sorumluluğundan alınmıştır. Bahsi geçen hizmet binalarının alanlarıyla ilgili yapılan eleştirilerin adresinin belediye olmadığını tüm halkımız bilsin."
 
Ayvacık halkına kreş müjdesi
 
Ayvacık’a bir de müjde veren Belediye Başkanı Mesut Bayram “Ayvacık halkına buradan bir müjde vermek istiyorum. Çamlık Kır Lokantası’nın açılışından sonra sıra seçim vaatlerimiz arasında yer alan Kreş yapımına geliyor. Projemiz hazır. İnşallah kısa zamanda başlayacağız ve Ayvacık artık bir kreşe sahip olacak. Eski İtfaiye binamızın olduğu noktaya kreşimizi yapıyoruz. Arsa birleştirme çalışmalarımız tamamlandı. İlçemizin böyle bir yatırıma ihtiyacı vardı. İnşallah kısa zamanda da bitireceğiz. Ayvacık halkına hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.
 
Başkan Bayram’ın açıklaması sonrasında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ile CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan birer konuşma gerçekleştirdi. Erkek ve Ceylan, Ayvacık’a yapılan yatırım ve hizmetlerden dolayı Başkan Bayram’ı tebrik ettiler. Konuşmalarının ardından kurdele kesimi yapıldı. Sonrasında misafirler işletmeyi gezdi.


Kaynak: Haber Merkezi