Çanakkale Muhtarlar Derneği’nin son gerçekleştirilen seçimli genel kurulunda başkan olarak göreve seçilen Şahin Arslan, şehirdeki kurum ve kuruluşları ziyaret etmeye devam ederken, yeni dönemde yapmak istediklerini anlattı.
 
Yapılan seçim ile 34 oy alarak başkanlık görevine gelen Şahin Arslan, mazbatasını almasının ardından yönetim kurulu üyeleri ile ziyaretler gerçekleştirerek, yeni dönemde yapılacak olan projeleri anlattı.
Arslan, “İlk hedefimiz muhtarlarımız arasında bir birlik beraberlik sağlamak. Yani Çanakkale merkezdeki muhtarlarımız birbiri ile kaynaşmalı. Bu kaynaşmayı sağlayacak adımları da en kısa sürede hayata geçireceğiz. Özetle muhtarlarımızın bir araya gelip maske mesafe ve hijyen kurallarına uyarak bir araya gelmelerini ve bir nevi ‘Muhtarlar Günü’ düzenlemeyi planladık. Muhtarlar Gününü Çanakkale merkeze yakın bir köyümüzde düzenleyerek hem yemek yiyecek hem de sorunları ve çözüm önerilerinin tartışıldığı bir ortamı oluşturmak önceliğimiz oldu” dedi.
 
“SORUNLARI VALİMİZE İLETEREK SORUNLARA ÇÖZÜM BULMAYA ÇALIŞACAĞIZ”
“Sorunların aşılması için muhtarlar ile devletimiz arasındaki köprüyü kurmak için Çanakkale Muhtarlar Derneği olarak bizim en önemli görevimiz” diyen Arslan, “Köylerimizde ihtiyaç duyulan çalışmalar, aksayan ve bugüne kadar ihmal edilmiş sorunları dernek yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte bizzat sorunun yaşandığı köye köy muhtarımız ile birlikte inceleyerek. Aldığımız bilgiler doğrultusunda eksik yatırımları, sorunları valimize ileterek sorunlara çözüm bulmaya çalışacağız. Çanakkale Valisi İlhamı Aktaş’ı ziyaretimizde de bu konuları konuşarak kendisinden köylerde yaşanan sorunların çözülmesi için destek istedi. Sayın Valimizde sorun ve sıkıntıların giderilmesi için elinden geleni tüm gayreti göstereceğini söyledi. Valimiz İlhami Aktaş’a vereceği bu destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Bu çalışmadaki amacımız gidilemeyen köylere ve bu köylerin çözülememiş sorunlarına el atarak köy sakinlerinin rahat bir yaşam sürmesini sağlamak. Muhtarların birlik ve beraberliğini arttırmak bağlarını güçlendirmek içinde Çanakkale Muhtarlar Derneği olarak belirli zamanda inceleme ve bilgilendirme gezileri ve bir tanede yurtdışına gezi programı gerçekleştirmek üzere çalışma yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN