Diş kaplamaya dair en çok merak edilen konular arasında “zirkonyum diş nedir?” sorusu da yer almaktadır. Zirkonyum malzemesi kullanılarak diş yüzeyine yapılan kaplama işlemine, zirkonyum diş denir. Dişlerin dış yüzeyine kuron denir. Kuron, dişlerin en çok dış baskıya uğradığı yerdir. Sinir başlangıcı da burada yer alır. Dişlerde hassasiyetin en çok hissedildiği yer olarak da bilinir.

Dişler, işlevini daha çok bu kısımla gösterdikleri için dişin diğer kısımlarına kıyasla en çok hasar gören yeri de dış yüzleridir. Dişlere gerek fonksiyonel gerekse estetik tedavilerde, kuron denilen bölgeye daha çok işlem yapılır. Zirkonyum diş kaplama, doğal olması ve dayanıklı olması yönüyle en çok tercih edilen kaplama seçeneklerinden biridir. 

Zirkonyum diş, metal destekli ve metal desteksiz olmak üzere iki seçenekten oluşmaktadır. Genel olarak porselen malzemeden hazırlanmaktadır. Zirkonyum diş kaplama yaptırmak isteyen hastalar genellikle estetik bir gülüşe sahip olmak istedikleri için uzmanlar da bu doğrultuda diş kaplama önerisinde bulunmaktadır.

Dişlere estetik bir görünüm kazandırması açısından zirkonyum diş kaplama en popüler diş kaplama yöntemlerinden biridir. Taç ya da kuron kaplama olarak bilinen bu yöntem, çürük dişlerin restore edilmesinde tercih edilmesinin yanı sıra daha çok estetik bir görünüme kavuşmak için yapılmaktadır. İstanbul Dental Care, tüm diş ve diş eti hastalıklarının tedavisiyle beraber, estetik bir gülüşe sahip olmak isteyenler için hizmet veriyor!

Estetik Dişlere Kavuşmanız için İstanbul Dental Care Yanınızda!
2008 yılının başında hizmet vermeye başlayan İstanbul Dental Care, tüm estetik ve medikal diş tedavilerini içeren geniş repertuara sahip bir  diş kliniğidir. Ağız ve diş hastalıkları alanında uyguladıkları tüm tedavilerde profesyonel bir yaklaşım sergilemektedir. Endodonti, Pedodonti, Periodontoloji ve Ortodonti gibi farklı alanlarda uzmanlaşmış hekim kadrosuna sahiptir. Siz de ağız ve diş sağlığınızı önemseyin, İstanbul Dental Care ile tanışın!

İstanbul Dental Care ailesinin pandemide belirlediği misyon, hastalarının can güvenliğini tehlikeye atmadan tedavilerini gerçekleştirmektir. Hastalarının isteklerini eksiksiz olarak yerine getirmek ve tedavi aşamasında da tüm işlemleri steril bir şekilde gerçekleştirmektir. Misyonu ise, Türkiye’de hizmet veren diş klinikleri arasında en bilinen klinik olarak anılmak ve bu başarısını uluslararası seviyeye ulaştırmaktır.

Tüm diş ve diş eti hastalıklarına dair tedavileri aktif olarak yapabilen İstanbul Dental Care, hasta memnuniyetine büyük bir önem vermektedir. İDC bünyesinde yapılan tedavilerden en çok zirkonyum kaplama, lamina porselen, implant, invisaling ve diş beyazlatma işlemleri tercih edilmektedir. Yabancı hastalar da, en çok lamina porselenleri ve zirkon kaplamaları tercih etmektedir. Kullanılan materyallerin kalitesi ve laboratuvar ortamının kaliteli olması, bu işlemleri tercih edilebilir kılan en temel sebeplerden biridir.
Bu diş uygulamalarının tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden bir diğeri de, yapılan işlemlerin hastaların hayalindeki diş görünümüne en yakın çözüm olmasıdır. Yapılan tedaviler sonucunda hastalar yaklaşık 5 gün içerisinde hayal ettikleri dişlere kavuşabilirler.Düzgün ve beyaz görünüme sahip dişler herkesin tercihidir. Yapılan diş tedavilerinde de, kusursuz ve beyaz dişlere kavuşmak hedeflenmektedir.

Zirkonyum Diş Kaplamanın Yapım Aşamaları
Zirkonyum diş kaplama işleminin karmaşık olmadığı ve uzun sürmediği bilinmektedir. Zirkonyum diş kaplama düşünen kişilerin ilk olarak bu kaplama yöntemine ihtiyaçları olup olmadığına karar vermeleri gerekmektedir. Diş klinikleri de, hastalara hangi kaplama yönteminin daha ideal olduğu hakkında öneri sunmaktadır. Diş hekiminin de zirkonyum diş kaplamayı uygun bulması durumunda tedavi süresi belirlenir. Tedavi süresi, kaplama yapılacak diş sayısına ve dişlerde ekstra bir işlem yapılıp yapılmayacağı durumuna göre değişmektedir.
Zirkonyum diş kaplamanın ilk seansında, diş hekimi hastanın dişlerinde genel bir temizlik yaparak diş ölçüsünü alır. Diş ölçüsü, hastanın dişlerine en uygun zirkonyum kaplamanın yapılabilmesi için çok önemlidir. Bu ölçüler, laboratuvara gönderilir ve hasta dişine en uygun kuronlar çıkarılır. Sonraki seansta da diş hekimi, kesme ve aşındırma işlemi yaparak zirkonyum kaplamayı istenildiği şekilde dişe uygular.
Aşındırma/kesme işlemi, zirkonyum kaplamanın dişlere yerleştirilebilmesi için mecburen uygulanmaktadır. Bu işlem sonucunda kuronların dişlere güzelce oturtulması sağlanır. Sonraki aşamada ise zirkonyum kaplama dişlere yerleştirilir. Bu aşamadan sonra hasta ısırma ve konuşma gibi yetilerini rahatlıkla yerine getirebilir. Zirkonyum diş kaplama, zirkonyum diş yapıştırıcı ile kalıcı olarak dişlere yapıştırılır.
Merak edilen konulardan birisi de diş kaplamanın yapıştırma süresidir. Bu süre, işlem yapılacak diş sayısına göre farklılık göstermektedir. Şayet tüm dişlerde işlem yapılacaksa, kuronların değişim süresi 5-7 gün arasında farklılık göstermektedir. Lokal anestezi uygulanarak yapılan bu işlemde, hastalar minimum seviyede acı hisseder. Acı endişesi yüksek olan hastalara ekstra anestezi verilebilir.

Zirkonyum diş kaplama yaptırmak isteyenler, bu kaplamanın ne kadar kalıcı olduğunu da merak etmektedir. Uzmanlar bu kaplamaların uzun süre kullanıma uygun olduğunu belirtmektedir. Bu kullanım süresi de, kişilerin zirkonyum diş kaplama bakımını düzenli olarak yapmalarıyla doğru orantılıdır. Zirkonyum diş kaplamaların kullanım süresi, doğru bakımın yapılmasına bağlı olarak artmaktadır. Bu doğrultuda yaklaşık 8 ila 15 yıl boyunca kullanılabildiği öngörülmektedir.

Zirkonyum Diş Kaplamanın Avantajları
Zirkonyum diş kaplama, doğal bir görünüme sahip olması yönüyle tercih edilmektedir. Tercih edilme sebeplerinden bir diğeri de dayanıklı bir yapıya sahip olmasıdır. Uzmanlar, sert kabuklu besinlerin tüketiminde zirkonyum diş kaplamanın çatlama ve kırılma yapmayacağını söylemektedir. Fakat kişinin öz dişlerine gösterdiği özeni kaplama dişlerine de göstermesi gerektiği unutulmamalı, sert ve kabuklu besinlerin tüketimine dikkat edilmelidir.

Zirkonyum diş kaplamanın en önemli avantajlarından birisi de aşınma ve oksitlenmeye karşı dayanıklı olmasıdır. Işığı geçiren yarı saydam yapıda olduğu için hastaların kendi dişleriyle oldukça uyum sağlar. Zirkonyum diş kaplama yaptırmak isteyen hastalar, zirkonyum diş modelleri arasından beğendikleri modeli diş hekimine göstererek taleplerini belirtebilirler. Zirkonyum diş kaplama fiyatları, kaplama yapılacak diş sayısına göre değişiklik göstermektedir.
Güncel zirkonyum diş fiyatları hakkında bilgi almak için tedaviye başlayacağınız diş kliniğinden fiyat almayı unutmayın. Estetik bir görünüm kazandıran zirkonyum diş kaplama, her yaş grubundan yetişkin  insanın tercih ettiği seçenekler arasında yer alır.
Metal destekli zirkonyum kaplamaların, diğer kaplama seçeneklerine kıyasla ışık geçirgenliğinin daha fazla olduğu bilinmektedir. Bu avantaj da diş etlerinde koyu renk oluşumuna engel olur. Metal destekli porselen kaplamalarda oluşabildiği gibi, zirkonyum kaplamalarda diş etlerinde meydana gelen siyah renk yansıması oluşmaz. Bu açıdan da, zirkonyum diş kaplama güven vermektedir.
Işığı geçirme özelliğine sahip olan zirkonyum, dişlerde doğal bir görünümü açığa çıkarır. Diş hekimleri, diş etleri açısından da zirkonyum diş kaplamanın daha sağlıklı olduğuna vurgu yapmaktadır. Estetik yönden de hastaların beklentisini karşılayan bu kaplama seçeneği, günümüzde oldukça ilgi görür. Zirkonyum dişlerin, diğer kaplama yöntemlerine kıyasla diş etleriyle daha uyumlu olduğu bilinmektedir.
Zirkonyum diş kaplamaları sıcağa dayanıklı malzemeden üretilir. Dolayısıyla aşırı sıcak ya da soğukta hassasiyet oluşmaz. Işık geçirgenliği olan bu kaplamalar, mat görünümü ortadan kaldırıp daha doğal bir görünümü açığa çıkarır. Metal destekli diş kaplama, metal hassasiyeti olan hastalar için sorun teşkil edebilir. Bu hastalar için en ideali zirkonyum diş kaplama tercih edilmesidir.