Cumhurbaşkanı kararnamesi ile resmi gazetede yayınlanarak İstanbul Sözleşmesinin feshedilmesine bir tepki de Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisinden geldi. Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetim Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada İstanbul sözleşmesinin feshedilmesinden endişe duyulduğu belirtildi.

Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu adına yayınlanan yazılı açıklamada “Kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin ‘Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ ya da ‘İstanbul Sözleşmesi’ bu anlamda uluslararası kadına yönelik şiddet, ev içi şiddet, aile içi şiddet ile ilgilidir. Sözleşmenin imzalanmasının ardından çıkarılan 6284 sayılı yasa ile uyumludur. Sözleşme kadınlar, çocuklar, bütün canlılar hayati önem taşıyor. Ev içi şiddeti önlemeye yönelik bir metin. Uluslararası alanda uygulanan bir hukuk metnidir. Kadınların ve kurumların emeği ile hazırlanmış. 11 Mayıs 2011’de hiç çekince koymaksızın imzalanan, parlamentosunda onaylayan ilk ülkeyiz. 1 Ağustos 2014’te yürürlüğe girdi. Kadınlar için yeni bir başlangıç demiştik, o günlerde.
 
Aile içindeki ilişkileri ve insan haklarının devlet tarafından korunmasını açıklar. Tek güvencesi ve korunması devlet desteği olan kadınlar; Şiddet ailede olunca evdeki herkes bundan zarar görüyor. Ailenin iyiliği toplumun da iyiliğidir. Kadınların kazanımları yaşamsal önem taşıyor.6284 sayılı yasa da kadınları ve aile bireylerini korumayı amaçlıyor. Şiddetle daha etkin mücadele etmek için yapılmış. Ceza değil bir tedbir yasasıdır. Şiddet insanın içini acıtıyor. Hayattan koparılan onlarca kadından dolayı içimiz acıyor, yüreğimiz yanıyor.  Sözleşme niçin feshediliyor? Sözleşmenin feshedilmesinden büyük bir endişe duyuyoruz. Çocukların ve kadınların mutlu olduğu bir dünya için çocuklarımıza eşitlikçi bir dünya bırakacağız. Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak kadın hakları mücadelesinde, haklarımızın takipçisi olacağız, tüm gücümüzle, dayanışma ile çalışacağız” İfadelerine yer verildi.


Kaynak: Haber Merkezi