15 Temmuz Derneği ve Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye'nin farklı şehirlerinde gerçekleştirdiği ‘Her Ay 251 Hatim Programı’, 18 Mart Çanakkale Zaferi olması sebebiyle bu ay Çanakkale’de düzenlendi. Programa 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç da katıldı. Turunç, burada yaptığı açıklamada, “Bu programı burada düzenledik ama Türkiye genelinde duyuluyor. Duyarlı olan kardeş ülkelerimizden, dünyanın değişik coğrafyalarından da dualar geliyor. Çanakkaleli vatandaşlarımıza bize kucak açtıkları için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
 
Necip Paşa Camii’nde düzenlenen programa Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç’un katıldığı programda 15 Temmuz gecesi şehit olan 251 vatandaş için hatim duası yapıldı ve mevlid okundu. Hatim programı öncesinde ise 15 Temmuz Derneği ile Çanakkale'de faaliyet gösteren STK’lar bir araya gelerek ortak projelerin ortak projeler üzerine görüşüldü.
 
Programa katılan 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, “Güzel bir ilimizdeyiz. Türkiye’nin bütün illeri güzel ama Çanakkale şehitleriyle, tarihi yüklendiği misyonla daha anlamlı. 15 Temmuz Derneği olarak her ayın 15’inde, Türkiye’nin muhtelif illerinde, 15 Temmuz şehitlerimizi anmak ve bize bu toprakları vatan kılmak için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve geçmişteki gazilerimizi anmak için böyle bir hatim merasimi düzenliyoruz” dedi.
 
 “SADECE DERNEK OLARAK DEĞİL MİLLET OLARAK İFADE EDİYORUZ”
“Gittiğimiz illerde valiliğimizle, müftülükle beraber ve gittiğimiz şehirlerde şehit ve gazi ailelerimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı davet ederek, 15 Temmuz Derneği’nin yaptığı çalışmalardan bahsediyoruz” diyen Turunç, “Ayrıca ileriye dönük ülkemizde bize nasıl sorumluluklar düşüyor bunu konuşuyoruz. Şehitlerimizi anmak, hatırlamak ve onlar adına okunan 251 hatmin duasını yaparak, gazilerimizin hayatlarına mutluluk ve huzur dileyerek, tarihte önemli bir rol oynamış bu insanlara vefa borcumuzu yerine getiriyoruz. Sadece dernek olarak değil millet olarak ifade ediyoruz. Bu programı burada düzenledik ama Türkiye genelinde duyuluyor. Duyarlı olan kardeş ülkelerimizden, dünyanın değişik coğrafyalarından da dualar geliyor. Çanakkaleli vatandaşlarımıza bize kucak açtıkları için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Gülçin AKIN