Ayvacık ilçesinin Assos Antik Kenti’nde liman ve turizm alanı içinde tehlike oluşturan kayalar için çalışmalar nedeniyle turizm tesislerinin 500 gün kapalı kalması açıklamasının ardından bölgenin durumu ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ayvacık İlçe Başkanı Emre Öz açıklamada bulundu.
 
AFAD’ın raporu doğrultusunda Assos’ta, antik limana inen yolun yamaç kısmındaki büyük kayaların tehlike yaratması sonrasında çalışma başlatılacağı duyuruldu. Çalışma süresince bölgedeki turistik tesislerin 500 gün kapalı kalması beklenirken CHP Ayvacık İlçe Başkanı Emre Öz konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaştı.
 
Öz, “Cumhurbaşkanlığı tarafından bölgenin afet alanı ilan edilmesinden sonra projenin başlayacağı söylendi. Bölge işletmelerinin talebi projenin yoğunluğun az olduğu Ekim-Mart aylarında 2-3 yıla yayılarak yapılması, sezonda açık kalabilmek, ayrıca limana bağlı olan balıkçıları da teknelerini başka nereye bağlayacakları konusunda bilgilendirme yapılmadı. İşletmelerin 500 gün kapalı kalması bölge turizmi için handikap. Zaten pandemi nedeniyle işletmeler zorlanıyor. Ne zaman başlayacağı, ne kadar bütçe kullanılacağı herhangi bir kaza durumunda ne olacağı 1.derece sit alanı olan bölgede tarihi ve doğal ortama zararının olup olmayacağı muamma” ifadelerini kullandı.
 
Gülçin AKIN