Koronavirüs salgınında ‘yeni kontrollü normalleşme süreci’ne girilirken, Çanakkale artan vaka sayılarıyla dikkat çekiyor. Kentte 100 bin nüfusa göre haftalık
toplam vaka oranı 20-26 Şubat arasında yüzde 81,51’e ulaştı.

Geçen haftaya göre bir haftada 100 bin nüfusta görülen vaka sayıları açıklanmaya başladığından bu yana Çanakkale’deki artış dikkatleri çekerken, bir yandan da tedirgin ediyor. İlk olarak haftalık vakaların açıklandığında 8-14 Şubat tarihleri arasında Çanakkale 37,61 ile Türkiye genelinde 100 bin nüfusta vaka sayısı en çok artan 5 il arasında gösterildi. 15-21 Şubat dönemini kapsayan bir haftalık süreçte ise bu oran 43,76’ya yükseldi. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından 20-26 Şubat tarihlerine ait 100 bin nüfusa göre haftalık toplam vaka sayıları kamuoyu ile paylaşıldı. Çanakkale’de vakaların bir hafta öncekine göre iki kat arttığı gözlenirken, vaka sayısı 81,51 olarak açıklandı.

İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı 20-26 Şubat tarihlerine ait verilerini paylaşan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, “Her hafta açıkladığımız illerimizde 100.000 nüfusa düşen haftalık toplam vaka sayısının güncel haritasını ilan ettik. Kademeli ve kontrollü normalleşeceğiz” ifadelerini kullandı.

Çanakkale’deki 100 bin nüfusa göre haftalık toplam vaka sayılarının her dönemde artış göstermeleri endişeleri de beraberinde getirdi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrasında illere göre yapılan sınıflandırmada Çanakkale, ‘yüksek riskli’ olarak gösterildi. Böyle devam etmesi halinde kentin, çok yüksek riskli kategorisine geçiş yapması fazla zaman almayacak gibi görünüyor. Bu durumda Çanakkale’de kısıtlamalar yeniden arttırılarak, sınırlamaların da kapsamı genişleyecek. Vatandaşların tedbirlere sıkı bir şekilde uyarak vakaları aşağıya doğru çekmeye etken olması önemli  bir faktör olarak değerlendiriliyor.

Gülçin AKIN