Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Metin Ümit Ural ve il yöneticileri, göreve gelmenin birinci yılını doldurmalarının ardından ilçe başkanlıklarını ziyarete başladı. Merkez İlçe Başkanlığını ziyaret eden Başkan Ural ve beraberindekiler ‘İlk genel seçimde iktidarız’ mesajını verdi.
 
Ziyarette Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, yönetim kurulu üyeleri ve kadın kolları hazır bulundu. Uyanık, teşekkürlerini sunarak başladığı açıklamasına, “Göreve geldiğimiz günden sonra bir yılı tamamlayıp, ilçeleri ziyaret ediyorsunuz ve merkez ilçe olarak her anlamda beraberiz. Bu geçirdiğimiz bir yılın sonunda, önümüzde görev yapacağımız döneme güvenle, keyifle, kendi iç sorunlarını çözen, bunu dosta düşmana anlatabilen bir Cumhuriyet Halk Partisi örgütü olarak sizlerle beraber bir arada süreci yürüteceğimize inanıyoruz. Tüm merkez ilçe yönetim kurulum, kadın kollarım adına saygıyla selamlıyorum” dedi.
 
“İLK GENEL SEÇİMDE CUMHURİYET HALK PARTİSİ İKTİDAR OLACAK”
İl Başkanı Metin Ümit Ural ise, “Birinci yılı doldurduğumuz bugünlerde tüm ilçelerimizi ziyaret edip, bir yılı değerlendirmek amaçlıdır. Bugün Eceabat ilçemizdeydik, şimdi de sizdeyiz. Her yerde ne yaptık, bizden beklentiler neydi, eksikliklerimiz varsa nelerdi, düzeltilmesi gereken yerlerimiz varsa düzeltelim ama sonuçta iktidara yürüyen bir parti olarak, iktidara nasıl gideceğimize kenetlenelim diye bu ziyaretleri yapıyoruz. Gördüğümüz ziyaretlerde herkes çok mutlu, çalışmalarına hırsla devam ediyorlar. Herkes inançlı ve biz de inanıyoruz ki ilk genel seçimde Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacak. Bu iddiamızı söylerken de özellikle kadınlarımız ve gençlerimiz ile birlikte bu işi başaracağımıza inancımız tam” diye konuştu.
 
“ÜYELERİMİZDEN BU AMAÇLI AYRILAN KAYDA DEĞER HİÇ KİMSE YOK”
“Siyaset uzun soluklu bir iş. Bu işi yaparken yollarımıza taşlar serilebiliyorlar. Bunlara hep hazırız ve önlemlerimizi alıyoruz” şeklinde konuşan Ural, “Cumhuriyet Halk Partisi’ne yapılan saldırılar önemli, bölmeye çalışan veya kendi siyasi ikbal beklentilerine ulaşamayacaklarını anlayan arkadaşlarımız farklı siyasi parti yolunda ilerlemeye çalışıyoruz. Çok net görüyoruz ki Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi üyelerimizden bu amaçlı ayrılan kayda değer hiç kimse yok. Biz istifa etmiş arkadaşlarımızla birebir telefonlarla görüşerek takibini yapıyoruz ve ben bu ayrılan arkadaşlarımızın kurduğu veya kuracağı siyasi partinin de bir yerlere taşınacağını görmüyorum. Çok başarılı bir sonuç alacağını da düşünemiyorum. Hep birlikte dayanışarak ve ortak akıllar, bu ülkenin geleceğini planlamak isteyen siyasi güçler bir araya gelecekler ve tek adam rejimine son vereceğiz. Hep birlikte kazanacağız” ifadelerini kullandı.
 
Sevi Gözay UĞURLU