Aşı uygulamaları tüm hızıyla devam ederken Çanakkale’de aşılanan kişi sayısı toplamda 90 bini geçti. Sağlık çalışanları ile başlayan aşılama sürecinin 65 yaş ve üstü kişilerle devam etmesinin ardından geçtiğimiz günlerde öğretmenlerin aşılanması ile devam edeceği açıklandı.
 
Koronavirüs aşısının Ocak ayında ülkede uygulanmaya başlamasının ardından sağlık çalışanları ve 65 yaş üstü vatandaşlar birinci doz ve ikinci doz aşılarını vurulmaya başladılar. Türkiye’de şuana kadar toplamda 8 milyon kişi aşısını oldu. Çanakkale’de ise toplamda 90 bin kişiyi aşarken, 1.doz uygulanan kişi sayısı 75 binin üzerine çıkarken, 2.doz aşısını olan kişi sayısı ise 15 bini buldu.
 
Sağlık çalışanları ve 65 yaş ve üstü vatandaşları kapsayan 1.aşamanın sonuna yaklaşırken, geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da öğretmenlerin aşılanmasının başlayacağı müjdesini verdi. Çorum sungurlu ilçesinde aşısını olan Bakan Selçuk, 1 Mart tarihi itibariyle kademeli olarak yüz yüze eğitimin başlayacağından dolayı öğretmenlerin aşılanma uygulanmasının ilerleyen günlerde olacağını belirtti. Öğretmenler de diğer vatandaşlar gibi kendilerine aşı sırasının gelip gelmediğini, aralarında boşluk olacak şekilde ‘AŞI’, ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi’ni yazdıktan sonra 2023'e kısa mesaj (SMS) göndererek sorgulayabilecek.
 
Gülçin AKIN