Çanakkale İl Müftülüğü sosyal medyadan başlattığı bilgilendirme serilerinde Ayvacık Müftüsü Kazım Ünsal ‘Manevi Huzur Mekanı Camilerimiz ve Salgının Etkileri’ konusunu işledi.
 
Pandemi döneminde, vatandaşları bilgilendirmek amacıyla İl Müftülüğü tarafından başlatılan video paylaşımlarında Ayvacık Müftüsü Kazım Ünsal, koronavirüs salgını sürecinin camilere olan etkisini anlattı. Ünsal, “Camilerimiz; tevhidi, temizliği, takvayı, sevgiyi, coşkuyu yaşadığımız en müstesna mekanımızdır. Peygamberi Zişan efendimizin Mekke’den Medine’ye hicret ettiğinde yaptığı ilk iş orada bir cami yapmaktır. Mescidi Nebevi’yi orada inşa etmiştir ve onun şu önemli sözü bize caminin ne kadar önemli olduğunu ifade ediyor; ‘Bir topluluk Kuran okumak için ve okuduğu Kuranı müzakere etmek için camide toplansa Cenabı Hakkın rahmeti o topluma iner ve meleklerin kanatları o topluluğu sarmalar.’ Peygamber efendimiz caminin temiz tutulmasını çok önemsiyordu. Camilere temiz kokuyla gelinmesini emrediyordu. Peygamber efendimizin sürekli camiyi aktif halinde kullandığını bizler biliyoruz” şeklinde anlattı.
 
“Camiyle salgın ilişkisine gelecek olursak, peygamberimizin şu sözü bizim için çok önemlidir; ‘Yırtıcı hayvan olan aslandan kaçtığın gibi salgın hastalıktan, vebadan kaçın’ buyuruyor” diyen Müftü Ünsal, “Bir yerde salgın olduğunu duyarsanız, o yere yaklaşmayın. Eğer bulunduğunuz yerde salgın çıkarsa orayı karantina altına alın ve oradan çıkmayın’ buyuruyor sevgili peygamberimiz. Bizlere düşen salgına karşı kurallara son derece dikkat etmek. Camilerimizden bu süreçte selalar, dualar okundu. Moral ve motivasyonumuza katkıda bulunuldu. Ümidimiz, hastalarımızın tez zamanda iyileşmesi ve vefat eden kardeşlerimizin de Cenabı Hak tarafından rahmet edilmesi” ifadelerini kullandı.
 
Sevi Gözay UĞURLU