Havaların ısınması ile balık çeşitleri tezgahlarda yerini alırken, palamut balığı son günlerin talep gören balıklarından oluyor. Tanesi 50 liradan satılan palamutun akım zamanı bitmiş olmasına rağmen hala avlanabiliyor olmasını ise balıkçılar deniz suyu sıcaklığından kaynaklandığını söylüyor.
 
Ağustos ayında başlayan palamut sezonunun akım zamanı bitmesine rağmen halen daha tezgahlara gelmeye devam ediyor. Tanesi 50 liradan satılan palamut balıkları bir kiloya yakın gelirken, sezon bitmeden önce yemek isteyen vatandaşlar Çanakkale’de Balıkhaline geliyor.
 
Palamutun hala daha görülmesi hakkında açıklamada bulunan Balıkçı Engin Tunç, "İlkbaharda Karadeniz'e, sonbaharda Ege'ye, sıcak sulara hızlı göç eden bir hayvan. Ancak kar yağışlarından önce deniz suyu sıcaklığının 19 derece olması balık göçlerini etkiledi. Şubatın sonuna geldik. İstanbul’da hala çinekop ve sarıkanat tutuluyor. Daha önceki senelerde de bazen ılıman geçen kışlarda bunlar yaşandı. Su sıcaklığı düşmediği zaman balık göç etmiyor. Balığı göçe itecek faktörler oluşmuyor. Su sıcaklığı da mevcut şartlarda olunca hayvan göç etmiyor. Palamut, tezgahlarımızda az da olsa yer almaya devam ediyor. Her biri birer kilo ağırlığındaki palamudun tanesi 40- 50 lira arasında değişen fiyatla satılıyor"  ifadelerini kullandı.
 
Sevi Gözay UĞURLU