İlk Adım Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin malzeme sponsorluğunda Çardak İlçesi’nde kurulan spor salonunun açılışı geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci’nin katılımıyla düzenlenen açılış töreninde Çardak güreş ağaları da yer aldı.
 
Çardak Spor Salonu’nun açılış törenine; İlçe Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, Çardak belediye başkanı Metin Semerci, Umurbey Belediye Başkanı Dr. Erdal Doğan, CHP İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç, İYİ Parti ilçe başkanı Yakup Uzun, TÜMAD Madencilik Halkla İlişkiler Müdürü Şaban Kılıçan ve ilçedeki birçok sporcu katılım sağladı.
 
Törende açılış konuşmasını yapan Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, “Spor salonu projemizi daha önce tasarlamıştık ve yaklaşık bir yıldır açmaya çalışıyorduk. İlk önce İlk Adım Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ni kurduk. Çardak yağlı güreşlerinde 3 yıl ağalık yapan Ahmet Acar abimiz ile bu işe başladık. Bir yıl içerisinde malzemeleri temin ettik. Burası atıl durumda bir yerdi. Yaptığımız çalışmayla güzel bir yer haline getirdik. Amacımız Çardak beldemizdeki gençleri spora alıştırmak. Ayrıca Çardak halkını sporla birleştirmek. Çardak için hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
 
“ÇARDAK GÜREŞLERİ 287 YILLIK BİR TARİHE SAHİP”
Dernek kurucularından Tarihi Çardak Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde 3 yıl güreş ağalığı yapan Ahmet Acar, “Çardak Belediyesi tarafından düzenlenen, bizim de bu yıl içerisinde kurduğumuz İlk Adım Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından bütün malzemesi temin edilen spor salonu açılışını hep birlikte gerçekleştirdik. Yaklaşık bir yıl önce belediye ile birlikte böyle bir spor salonu yapmak için faaliyetlere başladık. Aynı zamanda bilindiği gibi Çardak Güreşleri 287 yıllık bir tarihe sahip” dedi.
 
“HALKIN DA KULLANABİLECEĞİ BİR SPOR SALONU”
Çardak Yağlı Güreşleri ağası seçilen İşadamı Seyhan Aslan da kısa bir konuşma yaparak şunları söyledi: “Çardak Beldesinde İlk Adım Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından faaliyete gecen ve aynı zamanda sadece güreş yapanlara değil, halkın da kullanabileceği bir spor salonu. Çardak gençleri zaten sporu seven ve spor ile iç içe olan bir toplum. Uzun yıllardır bir belde takımı olan Çardakspor ligde mücadele ediyor, Çardak halkı için hayırlı olsun.”
 
Gülçin AKIN