Soğuk hava ve yağışların etkisiyle geçtiğimiz hafta Çanakkale Balıkhali’nde tezgahlarda çeşitlilik azalmış ve bu sebeple fiyatlarda artış yaşanmıştı. Havaların ısınması sonrası ise balık çeşitliliği artarken, fiyatlar düştü.
 
Geçtiğimiz haftasının fırtınalı günlerinin ardından balık tezgahlarındaki yüksek fiyatlar, hava derecesinin artması ile balık çeşitliliğinin artmasına bağlı olarak geriledi. Sezonun en gözde balıklarından olan hamsinin fiyatı 60 liradan 40 liraya inmesi ile vatandaşlar Balıkhaline akın etti.
 
Diğer balık fiyatları ise şu şekilde oldu; sarıkanat 80 lira, levrek 70 lira, tekir 60 lira, somon 90 lira, zargana 30 lira, uskumru 50 lira.
 
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Balıkçı Volkan Kaşıkçı, "Balık az çıktığı için hamsi 60, çinekop 100 liraya yükselmişti. Fırtınanın sona ermesiyle tezgahlar yeniden doldu ve hamsinin kilosu 40 liraya kadar geriledi. Çinekop 60 liraya düştü" dedi.
 
Balık esnafı Hasan Tunç ise, "Havaların düzelmesiyle birlikte tezgahlarda çeşitlilik artı. Birkaç gün öncesine kadar 120 liraya satılan sarıkanatın kilosu şu anda 80 lira. Diğer balık çeşitlerinin fiyatında da düşüş yaşandı" ifadelerini kullandı.
 
Sevi Gözay UĞURLU