Çan Belediyesi’nde çalışan 25 işçinin hiçbir rızaları alınmadan 1 seneden beri ücretsiz izne çıkarıldığı iddialarını yaptığı açıklama ile beyan eden Hak –İş Konfederasyonu ve Hizmet- İş Sendikası Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz, Belediye Başkanı Bülent Öz’e bazı sorular yönelterek, bu kişilerin geri işe alınmasını talep etti.
 
Hak –İş Konfederasyonu ve Hizmet- İş Sendikası Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz yaptığı açıklamada, “Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, 31 Mart seçimlerinden önce vermiş olduğu vaatlerde belediye çalışanları tarafımca işten çıkarılmayacaktır sözleri vermişti. 25 arkadaşımızı hiçbir rızaları alınmadan 1 seneden beri ücretsiz izne çıkararak sefalete mahkûm etmiştir. Bu zor pandemi günlerinde emekçilere ve ailelerine nasıl bir zulüm yaşattığınızın farkında mısınız? Belediye Başkanı Bülent Öz sadece sermayesi alın teri olan 25 işçi arkadaşımızı zorla ücretsiz izne çıkararak CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği ‘biz göreve gelirsek hiçbir işçinin hakkına, hukukuna zeval gelmeyecek’ sözlerinin de arkasında durmamıştır. Her vermiş oldukları beyanatlarda Adalet kavramını ağızlarından düşürmeyen, daha önce verdiği sözleri unutan ve tutmayan CHP Genel Merkezine ve Sayın Kılıçdaroğlu’na soruyorum; CHP Genel Başkanı olarak vermiş olduğunuz sözün arkasında durmayan Bayramiç ve Çan Belediye Başkanlarından bunun hesabını neden sormuyorsunuz” dedi.
 
“SİYASİ GÖRÜŞLERİNDEN DOLAYI ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARTMAK GADDARLIKTIR”
Yılmaz, “Çan Belediye Başkanı Bülent Öz 31 Mart seçimlerinden hemen sonra 130 işçi arkadaşımızın görev yaptığı Çan Belediyesi personel şirketinin işçi sayısını 190 çalışana çıkararak seçimden önce vermiş olduğu vaatleri yerine getirme telaşına düşmüştür. Ancak seçim vaatlerini yerine getirmek için uzun yıllardan beri Çan İlçemize ve Çan Halkına gece gündüz hizmet eden arkadaşlarımızın sırf siyasi görüşlerinden dolayı ücretsiz izne çıkartmak bir ekmeğe muhtaç etmek gaddarlıktır. Bu yapılan zulme ve eziyete Çanakkale halkı olarak şaşırdık mı? Tabi ki de hayır. 31 Mart seçimlerinden hemen sonra Bayramiç Belediyesin inde CHP ‘li Belediye Başkanı Sayın Mert Uygun tarafından 68 emekçi kardeşimiz işten çıkarılarak 90 işçi arkadaşımızın çalıştığı Belediye şirketinde, vermiş olduğu işe alma sözlerini yerine getirmek için işçi sayısını 160 ‘a çıkarmıştı. İşten çıkarılan arkadaşlarımız için Sendikamız nezdinde vermiş olduğumuz Hukuk Mücadelesi yerel mahkeme emekçiyi haklı bulmuştur. Üst mahkeme neticesinde de emekçilerimizin zaferiyle sonuçlanacağından hiç şüphemiz yoktur” ifadelerini kullandı.
 
“MAĞDUR EDİLEN TÜM EMEKÇİ ARKADAŞLARIMIZI TEKRAR İŞLERİNE BAŞLATSIN”
Yılmaz’dan Belediye Başkanı Bülent Öz’e  şu soruları yöneltti: “Ücretsiz izne ayırdığınız emekçi arkadaşlarımızdan kaç tanesi önceki dönem işe başlayanlardan. Hangi kriterlere göre bu 25 arkadaşımızı seçtiniz? Madem Tasarruf için emekçi arkadaşlarımızı zorla ücretsiz izne çıkardığınızı iddia ediyorsunuz, hemen seçimden sonra neden 60 işçi arkadaşımızı işe aldınız? Ücretsiz izne çıkardığınız emekçileri hangi kriterlere göre belirlediniz. Yoksa Emekçilerin Siyasi görüşleri ile ilgilimi. Ücretsiz izin Hakkı Pandemi nedeniyle faaliyetleri duran işyerleri için çıkarılmış bir kanundur Çan Belediyesinin Pandemi Sebebiyle hangi faaliyetleri durdu da 25 arkadaşımızı ücretsiz izne çıkardınız. Hak –İş ismiyle haktan yanadır zor zamanların örgütüdür. Belediye İşçileri olarak evimize ekmek götürmek, insanca yaşamak, namerde muhtaç olmamak için alın terimizle çalışıyoruz. Bu yapılan adaletsizliği, zulmü asla kabul etmeyeceğiz. Bu adaletsizliğin son bulması için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Sayın Bülent Öz’e bir hatırlatma yapmak istiyorum Yunus Emre’nin çok güzel bir sözü var,’ Zulüm ile abat olanın akıbeti berbat olur’ sözünü biraz düşünsün. Ücretsiz izne çıkarılan ve mağdur edilen tüm emekçi arkadaşlarımızın hukuki ve insani mücadelelerinde her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim. Sayın Belediye Başkanı Ücretsiz izne çıkarılan ve mağdur edilen tüm emekçi arkadaşlarımızı tekrar işlerine başlatsın ve bu mağduriyete son versin dedi.”
 
Haber Merkezi
 


Kaynak: Haber Merkezi