Yeniden Refah Partisi Çanakkale İl Başkanı Cahit Bolelli, Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği (ÇEYTD)’ni ziyaret ederek, konuyu önemsediklerini vurguladılar. İl Başkanı Murat Çağlayan’ın bulunduğu ziyarette, bu sorundan mağdur kalan insanların yaşadıkları vurgulanırken, çözüme kavuşması için yapılması gerekenler de konuşuldu. Çağlayan ise, parti genel başkanlarının bir araya gelerek açık oturumda yer alacaklarını söyleyerek, “Türk iş ve Hak İş’e de bu konuda çağrı yapıldı. 20 yıl sonra bu açık oturum bir ilk olacak” diye konuştu.
 
ÇEYTD İl Başkanı Murat Çağlayan’ı ziyaret eden Yeniden Refah Partisi Çanakkale İl Başkanı Cahit Bolelli, vatandaşların yaşadığı bu sorunla ilgili parti olarak düşündükleri çözüm önerilerini paylaştı.
 
Çağlayan ise yapılan ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, “Genel Başkanlar Akşener, Kılıçdaroğlu, Erbakan, Davutoğlu toplantılar sonucunda EYT’ye destek verip, bu sorunu çözmek için noter taahhüdü ve Fox TV de İsmail Küçükkaya’nın moderatörlüğünde açık oturuma katılma sözü verdiler. Bu oturuma Marmara  EYT Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak, DİSK  Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da katılacak. Türkiye'nin birleştirici gücü EYT dernekleri olarak bu sorunun çözümü iktidar partisi başta olmak üzere diğer partilerden de randevu taleplerimiz devam ediyor. Ayrıca sendikalardan Türk iş ve Hak İş’e de bu konuda çağrı yapıldı. 20 yıl sonra bu açık oturum bir ilk olacak” dedi.
 
“HEM YEREL DE HEM DE TÜRKİYE GENELİNDE DEVAM EDİYOR”
“Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı fatih Erbakan’a ve  Çanakkale İl Başkanı Cahit Bolelli  ve yönetimine derneğimize destek ziyaret ve bu haklı davaya sahip çıktıkları için teşekkür ediyoruz” diyen Çağlayan, “Şunu da hatırlatmak isterim ki, işimiz siyaset değil. Siyasilerle sadece kendimiz için değil, çocuklarımızın da geleceği için, Türkiye'nin kanayan yarası EYT sorunu çözümü için, hak gaspının iadesi, çalıştıkça fazla prim ödedikçe düşen ve asgari ücret altında emekli maaşı olmaması, sorunların çözülebilmesi için görüşüyoruz. Mücadelemiz hem yerel de hem de Türkiye genelinde devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“EYT SORUNUNU ÇOK İYİ BİLİYORUZ”
Çanakkale Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Cahit Bolelli ise ziyaret sonunda şunları söyledi: “Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan'ın bizlere bizzat EYT derneklerini ziyaret edin talimatı ile Çanakkale'mizde bulunan EYT derneğimizi ziyaret etmiş bulunmaktayız. Yaptığımız ziyarette bize ev sahipliği yapan Dernek Başkanı Murat Çağlayan başkanım ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyoruz.  EYT’nin ülkenin büyük bir sorunu olduğunu, bu sorunun derhal çözümlenmesi gerektiğini, Yeniden Refah partisi olarak EYT sorununu çok iyi bildiğimizi, çözüm ve kaynak paketimizin dahi hazır olduğunu kendilerine ilettik. Her türlü faaliyetlerinde birlikte çalışma yapabileceğimizi ve Genel Başkanımızın Fatih Erbakan’ın selamlarını kendilerine ilettik.”

Sevi Gözay UĞURLU