Çanakkale’deki içme ve sulama kaynağı olan Atikhisar Barajı’ndaki su seviyesi, yağmur ve kar yağışları ile tekrar yükselmeye başladı. 12 milyon metreküp hacmine kadar barajdaki su seviyesi, 32 milyon metreküpe yükseldi. 
 
Aralık ayında yüzde 22 seviyesine inerek kuraklık alarmı veren Atikhisar Barajı, son yağışlarla birlikte tehlikeli sınırlardan uzaklaştı. Kar ve yağmur yağışlarının başlamasının ardından Atikhisar Barajı’nın doluluk oranı yüzde 61,25 seviyesine ulaştı.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, “O zaman 11,5- 12 milyon metreküp suyumuz kalmıştı. Gerek aralık ayı sonu gerekse ocak ayındaki yağışlarla su seviyesi hızla yükselmeye başladı. Şu anda yüzde 61,25 doluluk seviyesine sahibiz. 32 milyon metreküp civarında da bir suyumuz var. Yani 20 milyon metreküpün üzerinde son 2 ayda yağış aldık. Bu kimseyi rehavete düşürmesin. Özellikle iklim krizi ve küresel ısınmayla birlikte kurak periyotları hem kentimiz hem bölgemiz hem ülkemiz hem de dünya daha sık yaşamaya başladı. Bu nedenle ‘en değerli su az tüketilen sudur’. Halkımız lütfen tasarruflu su kullanmaya devam etsin” dedi.
 
Gülçin AKIN