Çanakkale kent merkezinde faaliyet gösteren gıda üretim ve satış yerleri; İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, İl Müdür Yardımcısı Hakan Batıbeki, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halil İbrahim Büyükgaga, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Kılınç'ın da katılımı ile gıda kontrol görevlileri tarafından gıda güvenliği ve Covid-19 tedbirleri kapsamında denetlendi.
 
Lokanta, alkolsüz içecek, ekmek ve unlu mamuller üretim işletmelerine yönelik 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'na istinaden yapılan denetimlerde; işletmelerin hazırlık, üretim, depolama alanlarında asgari teknik ve hijyenik koşullara uygunlukları, çalışan personelin kişisel hijyen kurallarına uyup uymadıkları kontrol edildi. Ayrıca, Covid-19 tedbirleri kapsamında alınması gereken önlemler yerinde incelenerek bilgilendirme yapıldı.
 
İşletme sahipleri ile görüşen İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ; “Tüketicilerimizin sofralarına koyduğu gıda ürünlerinin sağlıklı ve güvenilir olmaları aile ve toplum sağlığı açısından çok önemli. Çünkü günümüzde gıda kaynaklı hastalıkların birçoğunun gıda güvenliğinin sağlanamadığı, uygunsuz şartlarda üretilen ürünlerden kaynaklandığını görmekteyiz. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak tüketicilerimizin, gıda mevzuatlarına uygun ürünlere ulaşabilmeleri için denetimlerimize devam edeceğiz. Bakanlık olarak, gıda üreticilerimizin karşılaşacakları her türlü zorlukta elimizden gelen yardımı göstereceğiz” dedi. Göze çarpan eksiklikler konusunda gıda işletme sahipleri uyarılarak denetimler sonlandırıldı.
 
Haber Merkezi