Çanakkale’de işçileri taşıyan servi aracı, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu, yol kenarındaki istinat duvarına çarparak durabildi.15 işçinin bulunduğu minibüste 5 kişi yaralandı.

Talihsiz kaza dün sabah erken saatlerde Çanakkale-Çan karayolunda meydana geldi. İşçi servisi olduğu öğrenilen minibüs, Kirazlı yakınlarında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu  kontrolden çıktı. Sağa sola savrulan araç, yol kenarındaki istinat duvarına çarptı. Kaza sonucu minibüs sürücüsünün şoför mahallinde ayağı sıkıştı. Yıldan geçen diğer araç sürücülerinin bilgi vermesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri ve güvenlik güçleri sevk edildi. Kaza kırım aracı da olay yerine gönderildi. Güvenlik güçleri yolda herhangi başka bir kaza yaşanmaması için önlem alırken trafik akışını kontrollü bir şekilde sağlamaya çalıştı.

Çok sayıda ambulansın ulaştığı kaza yerinde sağlık ekipleri yaralanan işçilere ilk müdahalelerini yaptı. 5 kişinin yaralandığı kazada, ayağı sıkışan sürücü de itfaiye ve sağlık ekiplerinin ortak çalışması sonucu, sıkıştığı yerden kurtarılarak tedavi için hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenilen kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Gülçin AKIN