Bigalı Recep-Bahar Güven çiftinin 12 aylık oğulları Ahmet Alp, 3 aylıkken yakalandığı SMA hastalığı ile mücadelesine devam ederken, ailesi ise tedavisi için gereken 2 milyon Euro’luk Zolgensma isimli ilaç için bağış toplamaya çalışıyor. Güven çifti Cuma Pazarı’nda açtıkları tezgahta, oğullarının hayatına kavuşması için gereken parayı sattıkları ürünler ile toplamaya çalışıyor.
 
Kalıtsal bir motor nöron hastalığı olan Spinal müsküler atrofi, yani kısaca SMA hastalığı ile Türkiye’deki birçok bebek yaşam mücadelesi veriyor. Çanakkale’nin Biga ilçesinde yaşayan Güven ailesinin oğulları Ahmet Alp de bu mücadeleyi verenler arasında. Henüz 12 aylık olan minik Ahmet Alp’in tedavisi için gereken parayı toplamaya çalışan Ailesi Recep-Bahar Güven, internette oluşturdukları bağış sayfalarının yanı sıra Çanakkale’de Cuma Pazarı’nda çeşitli ürünler satarak, parayı toplamaya çalışıyor.
 
Şu anda entübe edilmiş halde Ege Üniversitesi Hastanesinde yatan Minik Alp için bağışların çok yavaş olduğunu fakat o kadar zamanlarının olmadığını belirten Anne Bahar Güven, “Herkesin empati kurmasını bekliyorum. Benim başıma gelmez demesin kimse, maalesef ki geliyor. Hiç belli olmuyor, hastalık gerçekten çok ağır. Herkesin duyarlı olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“5 DAKİKA BİLE ÖNEMLİ”
Çan’da da tezgah açtıklarını, şimdi ise yaptık Çanakkale’de olduklarını söyleyen Güveni, “Maddi ve manevi herkesin desteklerini bekliyoruz. Önceki tezgâhlarımızda ilgi gösterenler vardı, akmasa da damlıyor. Ama yetmiyor, çok daha fazlasına ihtiyacımız var. Topladığımız bağışlar şu an çok düşük, yavaş ilerliyor. Kampanyamızı başlatalı daha 5 ay oldu ama daha yüzde 10’u yeni bulduk. Zamanımız yok. Bu bebeklere ne zaman ne olacağı hiç belli değil. 5 dakika bile çok önemli. Bir an önce Ahmet Alp’e bu ilacı aldırmak istiyoruz. Bu da ancak duyarlı insanlarımızın sayesinde olacak” dedi.
 
Minik Ahmet Alp’in tedavisi için gereken 2 milyon 300 bin Euro paranın şu anda sadece yüzde 6,3’lük miktarının toplandığını söyleyen Güven ailesi, bağış yapmak isteyenlerin Instagram’daki  ‘sma_ahmetalp’ isimli sayfadan yapabileceklerini belirtti.


Gizem Tuğçe BAYHAN