İYİ Parti Biga İlçe Başkanı Mahmut Aydemir, pandemi sürecinde esnafları ziyaret ederek, yaşadıkları sorunları dinlemeye devam ediyor. Aydemir, bu dönemde Biga esnafın çok zor durumda olduğunu vurgulayarak, “Esnaf satamadığından dert yanıyor, millet alamıyor. Bu ne kadar devam edecek böyle bilinmiyor” ifadelerini kullandı.
 
Biga ilçesindeki esnafı dolaşarak durumları hakkında bilgi alan İYİ Parti Biga İlçe Başkanı Mahmut Aydemir, şu anda ilçedeki süreci değerlendirdi. Aydemir, “Türkiye’de esnaf kaldı mı? Ne düşünelim ekonomik olarak büyük bir sıkıntıdalar. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener esnafı ziyaretlerinde görmüyor muyuz? Esnaf satamadığından dert yanıyor, millet alamıyor bu ne kadar devam edecek böyle bilinmiyor. Ben kendi ekibimle beraber ziyaretler yapıyorum, bir tek kişi mali durumum iyi, iyi iş yapıyorum demiyor. Ama göreceksiniz, bu böyle devam ederse toplum büyük sorunlar yaşamaya devam eder. Millet evine bir kilo kıyma götüremiyor, bir meyve alamıyor, peynir almakta zorlanıyorsa hele bu şehirde üretimin olduğu yerlerde böyle ise vay halimize. Ama bu iyi olamayan durum, İYİ Parti’nin iktidarıyla, Millet İttifakı’nın iktidarıyla çözülecek, millet o zaman iyi olacak” diye konuştu.

Aydemir, Biga esnafının yanı sıra çiftçilerinin de zor durumda olduğunu vurgulayarak, “Biga halkı çiftçilik ve hayvancılıkla geçinir, ekseriyetle köyleri vardır. Biga en fazla köyü olan ilçe ama çiftçiyi küstürdüler. Esnaf gibi onun da kazancı düşüyor, bazen zarar ediyor. Artık nerdeyse hep zarar ediyor. Çiftçi mutlu değil, emeğini alamıyor, bu durumun sebepleri var. Genel Başkanımızın dediği gibi, herkese kredi veren devlet bankaları, çiftçilere duyarsız onlara artık vermiyor kredi. Başka ünlülerin borcunu silenlerin, çiftçinin borcu umurunda değil. Bu vatan için bu millet için büyük bir gaflet, gübre fiyatlarına bakın geçen yıl ne kadardı 90-95 lira arasıydı, şimdi ne kadar 150 liradan fazla.  Sütün durumu ise, üretici de memnun değil, tüketici de. Bazen diyorum ki; ekonomiyi anlatmaya gerek yok görüyorsunuz” dedi.
 
Gülçin AKIN