Çanakkale'de Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atanmasını protesto edenlere destek vermek isteyen grubun izinsiz gösterisinde 9 kişi gözaltına alındı. Valilik konuyla ilgili açıklama yaptı.  

'Boğaziçi direnişini, öğrencilere ve LGBT+'lara yönelik artan saldırıları konuşuyoruz. #Aşağı Bakmıyoruz! ÇOMÜ'lü Öğrenciler' yazılı görseli sosyal medyada paylaşan bir grup, kordon boyunda sergilenen Troya Atı yanındaki Çağlar Kaynak Basketbol Sahası'nda toplandı. Polis, gruba dağılması için önce uyarıda bulundu. Dağılmayan gruba müdahale eden polis, 9 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 9 kişi, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Konuyla alakalı akşam saatlerinde Çanakkale Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise; “04.02.2021 Perşembe günü saat 17:30 sıralarında sosyal medya üzerinden yapılan çağrılara istinaden Çanakkale Kordon boyunda, Boğaziçi Üniversitesi ve LGBTİ ile ilgili gösteri yapmak isteyen ve pandemi kuralları gereği izin verilmeyen kişiler görevli Emniyet personelimize mukavemette bulunmuşlardır. Bunun üzerine 9 kişi yakalanmıştır. Bu 9 kişiden sadece birisi hali hazırda öğrenci olup, 2 kişinin PKK/KCK Terör Örgütü Propagandası Yapmaktan, 5 kişinin ise 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefetten işlem kaydı bulunmaktadır. 1 kişi de devlet memuru (Doktor) dur. Söz konusu kişiler hakkında idari olarak pandemi kurallarına uymamak, Cumhuriyet Savcısının talimatı ile de emniyet görevlilerine mukavemette bulunmak ve 2911 sayılı yasaya muhalefetten işlem yapılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.