Çanakkale İl Müftüsü Şükrü Kabukçu sosyal medyadan paylaştığı video ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 2019 yılında İdlib’e yönelik saldırılar nedeniyle yeniden başlayan göç dalgası sonucunda yüzbinlerce insan evlerinden olan Suriyeliler için başlattığı ‘Bir İyilik Bir Sıcak Yuva’ yardım kampanyasına katılmaya davet etti.
 
Çanakkale İl Müftüsü Şükrü Kabukçu yaptığı açıklamada, “Başkanlığımızın ve Türk Diyanet Vakfı’nın yürüttüğü çok güzel hizmetler var. Bunlardan bir tanesi de hemen yanı başımızda İdlip’te meydana gelen hadiselerde özellikle şu soğuk kış günlerinde mağdur ve mazlum olan kardeşlerimize uzatılan yardım elidir. Türkiye Diyanet Vakfı olarak ‘İdlip’te Bir Sıcak Yuvanız Olsun Bir İyilik Hareketi Olsun’ başlığıyla yürütmüş olduğumuz çalışmalarda bir hanenin sıcak bir yuvaya kavuşması için ciddi bir yardım kampanyası var. Biz bu konuda Çanakkale din görevlileri olarak da il merkezi ve imkanlar dahilinde ilçelerimizden katkı yapılmasını bekliyoruz. Vatandaşlarımızın vermiş olduğumuz hesap numaralarından arzu ederse katkı yapmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“KARDEŞLERİMİZİN ELİNDEN TUTMAK DA BİZİM İMANİ BİR DEĞERİMİZDİR”
Kabukçu, “Unutmayalım ki yağan kar, yağan yağmur ve oluşan havada bir sıcak yuvaya kavuşmak elbette ki bir aile için son derece önemlidir. Allah hiçbirimizi mağdur etmesin. Ama biz biliyoruz ki mağdur olan kardeşlerimizin elinden tutmak da bizim imani bir değerimizdir. Bu aziz millet tarih boyunca bütün mağdurlara, coğrafyasına, dinine, diline ve ırkına bakmaksızın el uzatmıştır. Ama özellikle dindaşlarımıza ve kardeşlerimize karşı duyarlı elbette ki daha farklı ve güzeldir. Bu vesileyle oluşturulacak evde 30 metrekare, iki oda, banyo, tuvalet, mutfak, betonarme yapı, demir kapı, su tesisatı ve kanalizasyon içinde olmak üzere konut bedeli 6 bin TL’ye mal olmaktadır. Rabbim bütün mağdurların yar ve yardımcısı olsun. Bizleri de onlara karşı duyarlı olan bahtiyar kullarından eylesin” dedi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN