Vali İlhami Aktaş, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Gökçeada İlçesine gitti.
 
Vali İlhami Aktaş, ilk olarak Gökçeada Kaymakamlığını ziyaret ederek, Kaymakamlık tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Gökçeada Kaymakamı Serhat Doğan tarafından karşılanan Vali İlhami Aktaş, daha sonra kaymakamlık hizmet birimlerini gezerek personele çalışmalarında kolaylıklar diledi. Gökçeada Kaymakamı Serhat Doğan, ilçenin genel durumu, potansiyeli, yapılan çalışmalarla ilçede devam eden ve planlanan yatırımlar hakkında Vali İlhami Aktaş’a bilgi verdi.
 
Ardından Vali İlhami Aktaş, Gökçeada Belediyesi’ne ziyarette bulundu. Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ile bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, Gökçeada Belediyesi’nin çalışmaları ile ilgili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ile görüşmelerde bulundu. Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Vali İlhami Aktaş’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Gökçeada ilçesi ziyaretleri kapsamında Vali İlhami Aktaş, Gökçeada Kent Konseyine iade-i ziyarette bulundu.
 
Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Muharrem Serttaş ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Vali İlhami Aktaş, başkan Muharrem Serttaş ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre görüşerek Gökçeada Kent Konseyi’nin çalışmaları, faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgi aldı. Yapılan görüşmelerin ardından Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Muharrem Serttaş, Vali İlhami Aktaş’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek desteklerinden dolayı teşekkür etti. Gökçeada Kent Konseyi ziyaretlerinin ardından Vali İlhami Aktaş, Gökçeada İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İlçe Tarım ve Orman Müdür V. Mehmet Kavruk ile bir süre görüşen Vali İlhami Aktaş, bölgenin orman alanları ve tarımı hakkında bilgi aldı. Ardından Vali İlhami Aktaş, Gökçeada İlçesinde İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.
 
İlk olarak İlçe Emniyet Amirliğini ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Fatih Çelik ile bir süre görüşerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Ardından İlçe Jandarma Komutanlığına geçen Vali İlhami Aktaş, burada da İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Musa Bulut ile görüşerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Vali İlhami Aktaş, Gökçeada ilçesinde Mezbahaneyi inceledi. Gökçeadalı vatandaşların steril, hijyenik ve hayvanlarını güvenli bir ortamda kesim işlemlerini gerçekleştirebileceği mezbahaneyi inceleyen Vali İlhami Aktaş, mezbahanenin işleyişi hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali İlhami aktaş, mezbahane incelemelerinin ardından Gökçeada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret etti. Ziyarette Vali İlhami Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Canip Küçükoğlu ile bir süre görüşerek Gökçeada ilçesinde yürütülen eğitim öğretim faaliyetleri, okul, derslik, öğretmen ve öğrenci sayısı, devam eden ve yapılması planlanan projelere ilişkin bilgi aldı. Ardından Vali İlhami Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda köy muhtarları ile bir araya geldi. Toplantıda muhtarların talep ve sorunlarını dinleyen Vali İlhami Aktaş, yetkililere sorun ve taleplerin çözüme kavuşturulması için gerekli çalışmaların başlatılması talimatını verdi.
 
Gökçeada ilçemizi huzur ve güven açısından daha da yaşanabilir hale getirmek için hep birlikte çalışmaları gerektiğini ifade eden Vali İlhami Aktaş, muhtarlara toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür etti. Vali İlhami Aktaş, Gökçeada Devlet Hastanesi, 19 Daireli Lojman,  2 Hekimli Aile Sağlığı Merkezinin de içinde yer aldığı inşaat alanında incelemelerde bulundu. Sağlık Bakanlığı tarafından ödeneği gönderilen Gökçeada Devlet Hastanesi’nin İnşaat alanında incelemelerde bulunan Vali İlhami Aktaş’a Gökçeada Kaymakamı Serhat Doğan tarafından bilgi verildi. İnşaatı devam eden Gökçeada Devlet Hastanesi’nde; 2 ünite diş polikliniği, 8 adet hasta muayene polikliniği, 1 adet ameliyathane ve ilgili birimler, 1 adet laboratuvar, 4 yataklı müşahede odası bulunan acil ünitesi, 5 yataklı diyaliz ünitesi, 1 adet kadın doğum ünitesi ve 4 yataklı yoğun bakım ünitesi olacak.
 
Yeni Gökçeada Devlet Hastanesi inşaatı incelemelerinin ardından Gökçeada Devlet Hastanesine geçerek incelemelerde bulunan Vali İlhami Aktaş, Gökçeada Devlet Hastanesi Başhekimi Özlem Çırpan’dan kurumun işlevleri hakkında bilgi aldı. Vali İlhami Aktaş, Gökçeada Devlet Hastanesi’nde tedavi gören hastaları ziyaret edip acil şifalar temennisinde bulunarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Ardından Vali İlhami Aktaş, Gökçeada ilçesinde bulunan 5inci Komando Alay Komutanlığını ziyaret etti. 5inci Komando Alay Komutanı Piyade Albay Cahit Yıldız tarafından karşılanan Vali İlhami Aktaş, 5inci Komando Alay Komutanlığı’nın ziyaretçi şeref defterini imzaladı. 5inci Komando Alay Komutanlığı’nın ziyaretinin ardından Elta ve Şahinkaya zeytinyağı fabrikasını gezerek incelemelerde bulunan Vali İlhami Aktaş, tesis sahiplerine bol, bereketli kazançlar temennisinde bulundu. Yapılan kurum ziyaretleri ve toplantıların ardından Vali İlhami Aktaş, Gökçeada esnaflarını ziyaret etti.
 
Ardından esnaflar ile bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, esnaflara bol bereketleri kazançlar temennisinde bulundu. Ayrıca Gökçeadalı vatandaşlarla da tek tek selamlaşan ve bir süre sohbet eden Vali İlhami Aktaş, vatandaşlarımızın istek, talep ve sorunlarını dinledi. Gökçeadalı vatandaşlar Vali İlhami Aktaş’ı aralarında görmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiler. Ardından Vali İlhami Aktaş, Gökçeada Sahil Güvenlik Komutanlığını ziyaret etti. Vali İlhami Aktaş, Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Caner Erken ile bir süre görüşerek Sahil Güvenlik Komutanlığının çalışmaları ve faaliyetleri hakkında brifing aldı.
 
Haber Merkezi