Müteahhit firmadan kaynaklanan sorunlardan dolayı 5 yıldan beri inşaat halinde kalan Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası için 19 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen ihalenin ardından Caniz İnşaat ve Taahhüt Limited Şirketi ile yapım sözleşmesi imzalanmıştı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise geçtiğimiz günlerde binanın çalışmasına yakın zamanda başlanacağını müjdelemesinin ardından bina inşaatının önüne tabelalar konuldu.  
 
Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası’nın inşaatı için Caniz İnşaat ve Taahhüt Limited Şirketi ile yapım sözleşmesi Ekim ayında imzalanması sonrasında yapılan açıklamada sözleşmenin bedelinin 49 milyon 917 bin TL olduğunu ve işin süresinin 720 takvim günü olduğu belirtilmişti.  Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, çalışmaların yakın zamanda başlayacağını söyleyerek, “Yeşil Belediye Binamızın teminatı vardır, teminatı almışızdır. Belediye gelirlerine kaydetmişizdir. Mevcut yapılan binanın parası ödenmiştir. Geri kalınan bölüm yeniden ihale edilmiştir. Binada çalışmalar yeniden başlamıştır. Yeşil belediye binamız 1.5-2 sene içerisinde tamamlanacaktır. İnşaat kaldığı yerden devam edecektir” ifadelerini kullanmıştı.
 
İnşaat hakkında bilgilerin bulunduğu tabelanın inşaatın önüne konulması ile çalışmaların çok kısa sürede başlayacağı düşünülüyor.
 
Gülçin AKIN