Koronavirüs aşısı, sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlamasının ardından, esnaflar normalleşme sürecinin başlamasını dört gözle beklemeye başladı. Aşının, esnafa etkisini değerlendiren Çanakkale Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ayhan Engin, zor günlerin geride kaldığını söyleyerek, kuaförlerin son durumundan da bahsetti.
 
Çanakkale Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ayhan Engin, en zor günlerin geride kaldığını söyleyerek, “Dünya’da ve ülkede ilk defa yaşanan bu durum ilk başta büyük acemiliklerle sürdürüldü. Her geçen gün daha büyük tecrübeler deneyimler bazen çok uzun zamanda olması gerekiyor gibi olsa da, bu durumlarda kısa zamanda tecrübeler elde ediyoruz. Bir de en kısa zamanda aşı ile birlikte inanıyoruz. Bilim Kurulunun bu konudaki uzmanların yaptıkları ile daha toplumun hem sağlık hem psikolojik olarak devamında da ekonomik açıdan rahatlayacağını görüyorum” ifadelerini kullandı.
 
“ÇANAKKALE'DEN KUAFÖRDEN KORANAVİRÜS BULAŞAN KİMSE YOK”
Pandemi dönemi ile beraber kişiler saç ve sakal kesimlerini evde kendi başına yapması sonrasında bu tercihin sonrada devam edip etmeyeceği yönünde düşüncelerini aktaran Engin, “Bunun olabilirliği yüzde 1’den öteye geçmez. Mesele eğer saçı kesmek ise insanlar makine alır. 1- 2.5 numaraya kadar saçını kesebilirdi. Biz saçını kısaltmak olarak bakmıyoruz, saç erkeklerin önemli bir makyajı görselliği bu sorduğunuz şekilde olmayacağı kanaatindeyim. Ama var olan zaten öyle olduğu bilinen belirli bir yaş grubu büyüklerimizin saçı ile ilgili kendi kendine saçını kesenler var. Ayrıca diyebilirim ki kuaförlere giden kesimde yukarıya doğru bir ivme artış var. Sonuçlarına göre söylüyorum. Çanakkale için söyleyebilirim. Çanakkale'den kuaförden koranavirüs bulaşan kimse yok. Ama kuaföre başka yerden bulaşan üç tane vardı. Bu belli zaman sonra Çanakkale'nin küçüklüğüyle ortaya çıktı. Bu neticede kuaföre gitmeyelim gibi bir endişe kalmadı. Bunda birçok kurum gibi benim de payım var. Kurumlar denetlemelerini yaptı, biz de arkadaşlarımızı sık sık uyardık. Birimizin yapacağı hata hepimize mal olur, algı oluşturmak anlamında hepimizin işlerini etkiler dedik, arkadaşlara teşekkür ediyorum bu kurallara uydular” şeklinde konuştu.
 
Sevi Gözay UĞURLU