17 Burda AVM, çevre ve insan sağlığına olan duyarlılığını Çanakkale Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden Sıfır Atık Belgesi alarak tescilledi.

Kurulduğu günden bu yana çevre ve insan odaklı anlayışı ön planda tutan 17 Burda, örnek bir duruş sergilemeye devam ediyor. 17 Burda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık Yönetmeliği’nde yer alan kriterleri yerine getirerek “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı. Sürdürülebilirlik hedefleri arasında yer alan atık yönetimi konusunda  ‘Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazanan 17 Burda, böylece Çanakkale’ye değer katan ve şehir halkının hayatına dokunan çalışmalardan birine daha imza atmış oldu. 17 Burda AVM Müdürü Tuncay Cingöz, “Kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşumunun engellenmesi ve geri kazanımı, geleceğimiz ve şehrimiz açısından büyük önem taşıyor. Almaya hak kazandığımız Sıfır Atık Belgesi ile bu konuda örnek bir duruş sergilediğimiz için çok mutluyuz. Dünyamızın yaşanılır bir yer olarak kalması için çevreci adımlar atmaya devam edeceğiz.” dedi.

“Sıfır Atık Yönetmeliği”, hammadde ve doğal kaynakların etkin yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda, atık yönetimi süreçlerinde çevre ve insan sağlığının ve tüm kaynakların korunmasını hedefliyor. 17 Burda, çevrecilik konusunda sürdürdüğü örnek ve öncü olma misyonu ile faaliyetlerine devam ediyor.
 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi