Özellikle pandemi dönemi sonrasında vatandaşların bireysel seyahat etme noktasında talep gösterdiği Çanakkale Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi (ÇABİS) uygulamasını geliştirmeyi amaçlayan Çanakkale Belediyesi, bisikletlerin ardından sisteme elektrikli scooterları dahil etmek üzere çalışmasına devam ediyor.
 
Çanakkale Belediyesi, kent içi ulaşımın geliştirilmesi ve kentlilerin daha iyi koşullarda ulaşımlarını sağlayabilmesi amacı ile başta İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerde kullanılan elektrikli scooterların ÇABİS’e dahil edilmesini planlandığını Kasım ayında duyurmuştu. Çanakkale Belediyesi tarafından yapılan bilgilendirmede, “Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünce, bundan sonraki süreçte elektrikli scooterların sisteme dahil edilmesi için gerekli incelemeler başlatılmıştır” ifadeleri kullanılmıştı.
 
Geçtiğimiz günlerde şehrin çeşitli noktalarına yerleştirilen sarı renkli demirler vatandaşların ilgisini çekti. Birçok vatandaş yeni çöp kutusu olabileceğini düşünürken, iddialara göre bu alanlar yakında şehirde hizmete sunulması planlanan elektrikli scooterlar için park yerleri olacak.  
 
Sevi Gözay UĞURLU