Meteorolojinin tahminleri ardından Çanakkale’de yüksek kesimler ve ilçelerin çağında kar yağdı. Kent merkezinde ise kar soğuğu hissedilirken, günlük güneşlik bir hava yaşandı.

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelerin ardından Çanakkale’de perşembeyi cumaya bağlayan gece saatlerinden itibaren beklenen kar yağışları yüksek kesimlerde etkili oldu. Sıcaklık derecelerinin biden düşmesiyle birlikte Lapseki, Biga, Çan, Yenice ve Bayramiç ile Ayvacık ilçelerinde kuvvetli kar yağışları oldu. Özellikle dağ köylerinde kar çok daha etkili olurken, birçok yerleşim yeri de beyaza büründü. Kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı yerler de oldu. Sabah kalktıklarında karşılaştıkları manzarayı gören vatandaşlar şaşkınlığa uğradı. Özellikle kuraklık sıkıntısının yaşandığı günlerde düşen kar bir taraftan yüzleri de güldürdü. Sosyal medyada çok sayıda kişi kendi bölgelerinde yağan karların fotoğraflarını paylaştı. 

İlçelerde durum böyleyken Çanakkale kent merkezinde ise beklenen olmadı. Meteorolojinin tahminlerinde kent merkezi için de yer alan kar yağışı öngörüsü gerçekleşmedi. Gece yağmurla birlikte sulu kar şeklinde düşen yağış, sonrasında tamamen kar yağışına dönüşmedi. Sabah saatlerinden itibaren ise güneş yüzünü gösterirken, vatandaşların kar beklentisi de adeta suya düştü. Merkezde Dörtyol mevkiinden sonra Fevzi Çakmak Köyü ile Radar Tepesinde kar görüldü.

Gülçin AKIN