Cuma günleri kurulan pazarda meyve ve sebze fiyatlarının birçoğu beş liradan satılıyor. Ispanağından portakalına kadar ürünlerin tek kalemden satılması ise vatandaşlarışaşırtmaya devam ediyor.
 
Geçtiğimiz senelerde kilosu 1 liradan satılan birçok mevsim sebze ve meyvesi, bu sene 5 liradan tezgahlarda yer alıyor. Kış aylarının başlarında 7-8 liradan satılan brokoli ve karnabahar sebzeleri, ortalama 5 liraya sabitlenirken ıspanak, pırasa gibi ürünler de aynı fiyattan yer buluyor.
 
Haftalık meyve ve sebze alışverişi için Cuma Pazarı’nı tercih eden vatandaşlar ise, fiyatların bu şekilde olmasından dolayı şaşırdıklarını söyleyerek, son iki kış mevsiminde yüksek fiyatlardan ürün aldıklarını belirtiyorlar.
 
Taze ürünler için pazara geldiğini belirten Sema Aktaş, “Geçen sene yükselmeye başlayan fiyatlar, bu sene de devam ediyor. Önceden bir lira, bir lira diye bağırılan ürünler artık beş lira deniliyor. Fiyatların bu şekilde yükselmesini anlayamıyoruz ama halk olarak bir düşüş umudumuz var. Belki gelecek kışa daha ortalama bir fiyatla alışverişimizi yapabiliriz” dedi.
 
Pazarda alışveriş yapan bir başka vatandaş Zeki Sulan ise bu kış daha az ürün ile pazardan çıktığını söyleyerek, “Önceden haftalık olarak yaptığımız alışverişimizde en az 2-3 çeşit bulunurdu. Bu sene bu fiyatlarla ne yazık daha az alıyoruz. Biz 4 kişilik bir aileyiz ve aldığımız sebzeyi bir kilo alma şansımız olmuyor. Patatesi soğanı da katarsak işe, 50 liradan aşağı artık pazardan çıkamıyorum. Fiyatlara bakın, sanki 5 lira eskinin 1 lirası” ifadesini kullandı.
 
Tezgahtan tezgaha göre 4-6 lira arasında oynasa da birçok yerde 5 liradan satılan ürünler ise şu şekilde; pırasa, ıspanak, brokoli, karnabahar, domates, kırmızı lahana, portakal, ayva.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN