Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Annesi Zübeyde Hanım’ın 98. ölüm yıldönümü olması sebebiyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale Merkez İlçe Kadın Kolları anma etkinliği gerçekleştirdi.
 
Halk Bahçesi’nin içerisinde bulunan Zübeyde Hanım büstünde gerçekleşen anma programına CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Nesrin Şahin ve üyeler katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından çelenk sunumu ile devam eden programda Başkan Şahin, kısa bir konuşma gerçekleştirdi.
 
Şahin, “Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım 14 Ocak 1923’te hayatını kaybetmiştir. Ölümünün 98’inci yılında kendisini saygıyla anmak için CHP Merkez İlçe Kadın Kolları yönetimi olarak anma programı gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü dünyaya getiren Zübeyde Hanım’a, topluma kazandırdığı için bir defa daha kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Atamızın yetişmesinde Zübeyde Hanım’ın büyük rolü olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk bir Türk anasının eseridir. Atamızın kadınlara ve kadın haklarına verdiği önem, vurguladığı saygı, çocukluk döneminde annesiyle olan ilişkisinden kaynaklanmaktadır” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından program sona erdi.
 
Sevi Gözay UĞURLU