Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından COVID-19 pandemisi ile mücadele kapsamında kullanılması planlanan Coronavac aşısına ‘Acil Kullanım Onayı’ verilmesinin ardından Çanakkale’de aşılama başladı. İlk aşılar sağlık çalışanlarına yapıldı.
 
Çarşamba günü akşam saatlerinde Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı ardından Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca açıklamalarda bulunarak Bilim Kurulu üyeleriyle birlikte Ankara Şehir Hastanesine giderek aşı olarak Türkiye’de aşılamanın startını vermişti. Dün de sabah saatlerinde Çanakkale’de aşılar saat 10:00 itibariyle yapılmaya başlandı. İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı ve tüm yöneticiler ile sağlık çalışanları Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde uygulama için hazırlanan alanlarda Covid 19 aşılarını yaptırdı.
 
İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı daha sonra yaptığı açıklamalarda il genelinde 85 aşı odası oluşturulduğunu belirterek, “Çanakkale Devlet Hastanesinde 20, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde 20 olmak üzere il genelinde toplamda aşı odamız var. Aşılama sağlık çalışanlarından başladı. İlimizde yaklaşık 7 bin sağlık çalışanı var. Hepsinin aşılarını olmasını istiyoruz ve canı gönülden de talep ediyoruz. Zorunluluk yok ama gönüllülük esastır. Bütün sağlık çalışanlarımızın olacağından hiç şüphem yok. Zaten sabah saatlerinde görüldüğü üzere kuyruklar oluştu. Hiçbir çalışanımızın bundan çekineceğini zannetmiyorum” dedi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN