DİSK Emekli Sen Çanakkale Şube Başkanı Yusuf Ertürk, geçtiğimiz hafta SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 8.36, memur emeklilerinin maaşlarına ise yüzde 7.36 oranında yapılan zammı değerlendirdi. Ertürk, bu zammı kabul etmediklerini söyleyerek, “2021 yılında emekliler ortalama yüzde 8 oranında zam alacaklar. Bu nedenle 13 milyon emekli olarak emekli maaşı artışına tepkimizi göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
 
2021 yılı için SSK ve Bağkur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılan zam ile ilgili düşüncelerini açıklayan DİSK Emekli Sen Çanakkale Şube Başkanı Yusuf Ertürk, “Kısa adı TÜİK olan Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı yıllık enflasyon rakamlarının gerçek rakamlar olmadığını, açıklanan bu rakamların sarayın kabul edip açıklanan rakamlar olduğunu 13 milyondan fazla emekli olarak biliyoruz. TÜİK tarafından açıklanan yıllık enflasyon oranının ve emekli maaşlarına yapılan zammı kabul etmiyoruz. 13 milyon emekli insan onuruna yakışır bir yaşam talep ediyor. TÜİK’ in açıkladığı yıllık enflasyon oranları ise insan onuruna yakışır bir hayat sürmemizi sağlayacak maaş zam oranı değil. 13 milyon emeklinin maaşlarına yapılan zammı asla kabul etmiyoruz. 13 milyon emeklinin TÜİK’ in açıkladığı yıllık enflasyon oranı baz alınarak yapılan maaş zammının anlamı açlık, sefalet ücreti anlamına geliyor” dedi.
 
“BİZ EMEKLİLER OLARAK ONURLU BİR YAŞAM TALEP EDİYORUZ”
“2021 yılında emekliler ortalama yüzde 8 oranında zam alacaklar. Bu nedenle 13 milyon emekli olarak emekli maaşı artışına tepkimizi göstereceğiz” diyen Ertürk, “Bu emekli maaşı artışı sarayın emeklilere 13 yıldan bu yana yapmış olduğu uygulamanın bir parçasıdır. 13 milyon emekli olarak sarayın bu uygulamasını kabul etmiyoruz. Tekrar söylüyorum biz emekliler olarak onurlu bir yaşam talep ediyoruz. Emeklilere layık görülen maaş zammı karşısında susmayacağız, boyun eğmeyeceğiz ve halkı taleplerimiz karşısında sesimizi yükselteceğiz. Emekliler olarak hakkımız olan emekli maaş artışlarını alana kadarda yılmadan mücadelemize devam edeceğiz. TÜİK gerçek enflasyon oranlarını açıklasaydı emekli maaşlarını en az yüzde 30 civarında zam yapılması gerekiyordu. Ama gördük ki TÜİK’ in açıkladığı enflasyon oranı gerçek hayatta yaşanan enflasyon oranının çok çok altında. Açıklanan enflasyon oranları görüldüğünde TÜİK’ in sarayın dediğini yapan bir kurum haline geldiği de açıkça görüldü. TÜİK emekten yana halktan yana olmayan ve ona duyulan güvenini yitirmiş bir kurumdur. 13 Milyon emeklinin tek istediği şey gerçek enflasyon oranında emekli maaşlarına zam yapılması. Emeklilerin tek istediği şey bu. Zaten 2021 yılına girerken gerçek enflasyon oranları hesaplanarak emekli maaşlarımıza gerçek zammın yapılmayacağını biliyorduk. Nihayetinde beklediğimizde tahmin ettiğimiz gibi gerçekleşti” şeklinde konuştu.
 
Gülçin AKIN