Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile HalkBank arasında, tedarik zincirlerinde finansman kaynaklı yaşanan aksaklıkları ve tahsilat problemlerini gidermek üzere başlatılan "Paraf Kredi Kartı Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi" kapsamında Çanakkale Ticaret Borsası ile  HalkBank arasında protokol imzalandı.
Ticaret Borsası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Finansman Protokolünde Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Uysal, Yönetim Kurulu Üyesi Ruhi Badem, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Balıkesir Bölge Koordinatörü Erdoğan Başıhoş, Balıkesir Bölge Pazarlama Müdürü Turay Baş, Çanakkale Şube Müdürü Ali Devrim Önder, KOBİ Müdür Yardımcısı Yenal Tekin Nalcı, KOBİ Müşteri İlişkileri Yetkilisi Emrah Özer ile Genel Sekreter Sevcan Elver hazır bulundu. Protokolle ilgili açıklamada bulunan ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen “Alıcı ve satıcı arasında Gu¨venli Ticaret Sistemi kurmayı sagˆlayan ‘Paraf Kart’ ile u¨yelerimiz alımlarda 540 gu¨ne kadar vade ve du¨s¸u¨k maliyet avantajlarından yararlanacak. Alıcı ve satıcının gu¨ven ic¸inde alıs¸veris¸ yapmasının o¨nu¨nu¨ acıyoruz. U¨reticiler veya satıcılar, tahsilat ile ugˆras¸madan, gu¨ven ic¸inde mallarını satacaklar. Alıcılar da uygun vade ve maliyette finansman temin ederek, tedarik ihtiyac¸larını kars¸ılayacaklar. Çanakkale Ticaret Borsası olarak; yine geçtiğimiz aralık ayında  Ziraat Bankası ile de benzer bir protokol imzalamıştık. Bugün de Tedarik zincirinin güvenli işlemesi için Borsamız ile Halkbank arasında ‘Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Protokolünü’  imzaladık. Tüm üyelerimizin faydalanacağı, alıcı ve satıcının tahsilat, finansman sıkıntısı çekmeden ticaret yapmasını hedefliyoruz.” dedi.
Halkbank tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dâhilinde Borsa üyelerinin bu sistemden faydalanabileceğini dile getiren Başkan Üzen; “Daha fazla dayanışma ruhuna ihtiyacımız olduğu böyle bir dönemde HalkBank ile yaptığımız bu protokolle üyelerimiz nakit akışlarını rahatlatmış olacaklar. Üyelerimizin bu avantajlı finansman imkânından faydalanmaları menfaatlerine olacaktır. Halk Bankasının değerli temsilcilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu vesileyle imzalanan protokolün tüm üyelerimize ve KOBİ'lerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
Haber Merkezi