Geçtiğimiz günlerde açıklanan memur zammı sonra Kamusen İl Temsilcisi Çanakkale Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Resul Demirbaş, zam oranı ile ilgili değerlendirmede bulundu.
 
Memur maaşlarına yüzde 7.33, SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 8.37 zam yapılmasının ardından en düşük memur maaşı 4 bin 542 liraya, en düşük memur emeklisi aylığı da 3 bin 49 liraya yükseldi. Kamusen İl Temsilcisi Çanakkale Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Resul Demirbaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu oran gerçek anlamda memur maaşlarına 2021 yılı için yapılacak zammı ifade etmemekte, 2020 yılından alacaklı oldukları yüzde 4.36’yı da içermektedir. Hal böyle olunca memur maaşlarına yalnızca enflasyon kadar zam yapılmakta bu zam da altı ay geriden gelmektedir. Dolayısıyla memur maaşları sürekli enflasyon karşısında erimekte alım gücü hızla düşmektedir” dedi.  
 
“HER DÖNEM ENFLASYON FARKI ALDATMACASIYLA MEMUR VE EMEKLİLER OYALANMAKTADIR”
“Enflasyonun yüzde 14,6 olduğu, asgari ücrete yüzde 21,6 oranında zam yapıldığı bir ortamda memur maaşları yüzde 3 oranında zamlanacaktır” diyen Demirbaş, “Bunun adalet ve hakkaniyetle bağdaşmadığı açıktır. Her dönem enflasyon farkı aldatmacasıyla memur ve emekliler oyalanmaktadır. Enflasyon farkının yaşandığı dönemlerde enflasyon sürekli önden gitmekte memur maaşları erimekte alım gücü düşmekte altı ay sonra bu zararı bir defaya mahsus telafisi söz konusu olmaktadır. Dolayısıyla mevcut durumda enflasyon atlı, memur ise yaya bırakılmış durumdadır. Enflasyon farkı ile birlikte memurun zammı yüzde 7,36 olarak lanse edilmektedir ancak memurun aldığı zam yüzde 3 tür. Türkiye Kamu-Sen olarak memur maaşlarının yeniden revize edilmesi ısrarımızı bir kez daha buradan ilan ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Gülçin AKIN