Asgari ücrete yapılan zam sonrasında DİSK Genel İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Metin Ceylan değerlendirmelerde bulundu. Ceylan, alım gücünün gün geçtikçe düştüğünü söyleyerek, “O yüzden biz bu artışı bir asgari ücret zammı olarak görmüyoruz” dedi.
 
DİSK Genel İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Metin Ceylan, asgari ücret zammıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bizim Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu olarak talebimiz asgari ücretin vergiden ve SGK’ dan arındırılmış bir şekilde 3 bin 800 TL olmasıydı. Yani bekar bir işçinin eline geçmesi gereken miktarın talebimiz 3 bin 800 TL idi. Bu talebimizi de meydanlarda ve yaptığımız basın açıklamalarında açık bir şekilde belirttik. Ama ne yazık ki asgari ücret tespit komisyonu talebimizi yine her zamanki olduğu gibi değerlendirilmedi. Dolayısıyla bir asgari ücret değil yine ortaya sefalet ücreti çıktı. 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlenen asgari ücret günümüz şartlarında ne yazık ki çok yetersiz bir ücret. Tabi belirlenen bu asgari ücretin çeşitli etkileri var. Yani asgari ücreti ne oranda arttırırsak arttıralım buna bağlı olarak ne yazık ki temel gıda maddelerinin ücretleri de artıyor. Dolayısı ile alım gücü gün ve gün düşüyor. O yüzden biz bu artışı bir asgari ücret zammı olarak görmüyoruz” dedi.
 
“İNSAN ONURUNA YAKIŞAN ÜCRETİ KAZANABİLMESİ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
“Dolayısıyla şu ana kadar yapmış olduğumuz toplu görüşmelerde en düşük ücret yani bizim yaptığımız toplu sözleşmelerdeki en düşük ücret 3 bin 200 lira olarak belirlendi” diyen Ceylan, “Tabii DİSK olarak daha iyi ücretlerin olmasını isteriz. Ama tabi bizlerin de elinde sihirli değnek yok zamanla inşallah asgari ücretten bağımızı tamamen koparıp insan geçinebileceği, insan onuruna yakışan ücreti kazanabilmesi için sendika olarak var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Ceylan, son olarak geçtiğimiz seneyi değerlendirerek şunları söyledi: “2020 yılı maalesef koronavirüs salgını koşulları emek dünyasını da derinden etkiledi.2020 yılı sendikal anlamda mücadele dolu bir yıl oldu. Emekçi arkadaşlarımız hakkı için 2020 yılında çok büyük mücadeleler verdik. Bu mücadele sonunda da emekçi arkadaşlarımız için çok büyük kazanımlarda elde ettik. 2021 yılda mücadele dolu geçecek. İnşallah 2021 hepimiz için hayırlı olur, pandemiden kurtulduğumuz bir yıl olur. Herkes için Hastalığın olmadığı sağlıklı mutlu ve huzurlu günler diliyorum.”
 
Sevi Gözay UĞURLU