2020 yılında koronavirüs salgınından en çok etkilenen esnaflar, aşının Türkiye’ye gelmesi ile 2021 yılından beklentileri arttı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan, “2021 ile ilgili en büyük hayalimiz en kısa sürede normal yaşamımıza geri dönmek” dedi.
 
Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan, Türkiye’ye aşının gelmesinin ardından esnafların 2021 yılı için umutlandığını söyledi. Özcan, yaptığı açıklamada, “2020 yılı dünya genelinde insanoğlunun kayıp geçirdiği bir yıl oldu. Resmen hayatta kalma savaşı verdiğimiz bir pandemi süreci yaşadık yaşıyoruz. Özellikle 2020 yılı içerisinde koronavirüs salgını nedeni ile çok sayıda insan hayatını kaybetti. Genç, yaşlı birçok insanımızı bu süreç içerisinde maalesef kaybettik. Pandemi nedeni ile hayatımızda çok büyük değişiklikler oldu. Hayatımıza maske ve sosyal mesafe girdi. Pandemi sürecinde en yakınlarımızı en sevdiklerimizi göremedik, onlara sarılamadık. Pandemi sürecinde çok kötü bir süreç yaşadık ve halen yaşıyoruz. 2020’yi uğurlayıp 2021’e hoş geldin dediğimiz bugün en büyük temennimizi koronavirüs karşısında verdiğimiz savaşta bizi rahatlatacak aşı konusundaki gelişmeleri heyecan ile bekliyoruz. Bir an önce koronavirüsten kurtulmak adına, normal yaşama dönmek adına Covid-19’a karşı yapılan çalışmaların sonuç vermesi. 2021 ile ilgili en büyük hayalimiz en kısa sürede normal yaşamımıza geri dönmek” şeklinde konuştu.
 
“DURUMUN CİDDİYETİNİ ANLADIĞIMIZ BİR SÜREÇ YAŞADI”
Özcan, “Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak bizim temsil ettiğimiz esnaf kesimi, koronavirüs süreci içerisinde alınan tedbirler nedeni ile en çok hem maddi hem manevi etkilenen kesim. Süreçte esnafların iş yerlerimiz kapandı, kısıtlamalar uygulandı ve esnaflar ekonomik anlamda sıkıntılar yaşadı. Bu süreç tüm dünyada ve Türkiye’ de dolayısı ile Çanakkale’de daha önceden hazırlık olmadığımız ve ilk dönemde de farkına varamadığımız ancak süre geçtikçe durumun ciddiyetini anladığımız bir süreç yaşadı. Süreç içerisinde de zor durumda kalan esnaflarımız için onların yaşadığı sorunları aktardığımız açıklamalar yaptık. Ama artık şunu istiyoruz; 2021 yılının ilk ayından itibaren inşallah tüm ülkemizde virüs ile ilgili aşılama uygulamasının hızla bir şekilde bitmesi. Ekonomik anlamda büyük darbe yiyen hizmet sektörü başta olmak üzere tüm esnaf kesimlerinin çalışmalarının normale dönmesini bekliyoruz. Tabi tüm bunlar yaşanırken 2020 yılı aynı zamanda eğitimsiz geçen bir yıl oldu. Çocuklarımız okulları unuttu. Sağlık sektöründe sağlık çalışanları ve doktorlarımız bir yandan koronavirüs ile mücadele ederken bu mücadelede çok ciddi kayıplar yaşadılar onlara da bu gayretlerinden dolayı minnettarız ve teşekkür ediyoruz.2020 yılını maalesef koronavirüsü ile kapattık. 2020 yılında yasaklar kısıtlamalar ve ölümler ile adeta kayıp bir yıl oldu maalesef ama inancımızı kaybetmeden 2021 yılına girdik. 2021 yılında umut ediyoruz ki pandemi ile ilgili açıklamalarında tamamlanması ile özlediğimiz günlerimize geri döneceği. Tüm Çanakkalelilerin yeni yılını kutluyorum. Yeni yıl en çok sağlık mutluluk ve huzur getirsin esnaflarımız içinde 2021 yılı bol bereketli ve kazançlı geçmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
Gülçin AKIN