Geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 4 Ocak'ta yapılması planlanan yüz yüze sınavlar için ertelenme kararını açıklamasının ardından Eğitim Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Yasin Hacımusalar, kararla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Verilen kararı uygun bulan Hacımusalar, “Öğrencilerimizin hakları ve sağlığımız için verdiğimiz mücadele sonuç verdi, birlikte başardık” ifadelerini kullandı.
 
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 4 Ocak'ta yapılması planlanan yüz yüze sınavlar için ertelenme kararı alındığını açıklaması sonrası değerlendirmelerde bulunan Eğitim Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Yasin Hacımusalar, “Sınavların iptali için imza kampanyası yaptıklarını ifade ederek, “Olması gereken buydu. 4 Ocak’ta yapılması gereken sınavlar 15 Şubat’a ertelendi.  MEB 4 Ocak’ta başlayacak yüz yüze sınavları iptal etti. Öğrencilerimizin hakları ve sağlığımız için verdiğimiz mücadele sonuç verdi, birlikte başardık. 1,5 milyon öğrenci EBA’ya ulaşım sağlayamıyordu. Erişim sıkıntısı yaşayan öğrencilerin yüz yüze sınava çağrılması haksızlık olacaktı. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı 500 bin tablet dağıtılacağını duyurdu. Bu tabletlerin 250 bin adeti dağıtıldı, halen 1 milyon 250 bin çocuğumuz tablet bekliyor” şeklinde konuştu.
 
“ÇOCUK 1.DÖNEMDE NOT ALMIŞSA, O NOT GEÇERLİ OLACAK”
Hacımusalar, genelge doğrultusunda bu sene ilk defa öğrencilere karnenin basılmayacağı bilgisini vererek, “1.dönemde yapılması gereken sınavlar 15 Şubat’tan sonra yapılacak, orada koşullara bakılacak. Normal bir eğitim süreci olsaydı sorumluluk sınavları yapılacaktı. Bu da daha sonra yapılmak üzere ertelendi. 2.dönemin ilk haftası yapılması gereken sınavlar ileri bir tarihe ertelendi. Açıklamaya göre en çok velilerimizin merak ettiği şeylerden biri bazı okulların yaptığı sınavlar sonucunda alınan notlardı. Buna göre çocuk 1.dönemde not almışsa, o not geçerli olacak. Ayrıca o nota ilave olarak da performans notu verilecek” diyerek ayrıca özel eğitim sınıflarında okuyan ve engelli öğrenciler için ise not verilmeyeceğini, sadece sınıf içi etkinlik ve performanslarının değerlendireceği bildirdi.
 
Gülçin AKIN