Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak için Ezine ilçesine bağlı Kemallı Köyü’ne giden Vali İlhami Aktaş, ilk olarak Ezine ilçesi Kemallı Köyü’nde bulunan Taş Baskı Zeytin Yağhanesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
 
Kemallı Köyü’nde geleneksel usül sızma ve çiğ zeytinyağı olarak üretilen çok özel ve kaliteli zeytinlerden elde edilen zeytinyağı üretimi ve tesisle ilgili Taş Baskı Zeytin Yağhanesi sahibi İbrahim Özer’in Vali İlhami Aktaş’a verdiği bilgilere göre; 1952 yılından itibaren faaliyette olan tesiste organik olarak üretilen ürünlerin taş baskı yöntemi ile erken hasat ve soğuk sıkım olarak işlendiğini belirtti.
 
Taş Baskı Zeytin Yağhanesi’ni gezerek incelemelerde bulunan Vali İlhami Aktaş, tesis sahibi İbrahim Özer’e bol, bereketli kazançlar temennisinde bulundu. Taş Baskı Zeytin Yağhanesi ziyaretlerinin ardından Kemallı Köyü Kütüphanesi’ne geçerek incelemelerde bulunan Vali İlhami Aktaş, kütüphane hakkında Kemallı Köyü Muhtarı Kenan Özer’den bilgi aldı. Vali İlhami Aktaş’ın Ezine ilçesi Kemallı Köyü ziyaretlerine Ezine Kaymakamı Hacı Arslan Uzan ve Kemallı Köyü Muhtarı Kenan Özer de eşlik etti.
 
Haber Merkezi
 


Kaynak: Haber Merkezi