Medical Park Çanakkale Hastanesi Genel Müdürü Erkan Erdem, pandemi hastanesi olmadıklarını, ancak pandemi için gerekli önlemleri harfiyen yerine getirerek tüm branşlarda kesintisiz sağlık hizmetini sürdürdüklerini söyledi.

Çeyrek asrı aşkın zamandır ülkemize hizmet eden ülkemizin en yaygın sağlık grubunun parçası olan Medical Park Çanakkale Hastanesi, Covid-19 ile mücadele amacıyla alınan tedbirler çerçevesinde vatandaşlara 24 saat hizmet vermeye devam ediyor.

Kamuoyundaki bazı yanlış anlaşılmaları gidermek için açıklamada bulunan Medical Park Çanakkale Hastanesi Genel Müdürü Erkan Erdem, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösteren Covid-19 salgını kapsamında, Medical Park Çanakkale Hastanesi olarak salgının başladığı ilk günden itibaren korunma tedbirlerini titizlikle uygulayarak halkımıza kaliteli sağlık hizmeti sunmak için büyük özen gösteriyoruz” dedi.

Kronik hastaların tedavileri ve ameliyatlar yapılmaya devam etmeli
Mevcut süreçte hastanelerinin pandemi hastanesi olmadığının altını çizen Genel Müdür Erkan Erdem, “Tedavi ihtiyacı olan, takip gerektiren ya da acil öneme sahip bazı hastalıklar açısından sağlık hizmeti sunumunun sağlanması çok önemlidir. Pandemi kapsamında belirlenen kurallar çerçevesinde; çocuk hastalıkları, doğum, acil ameliyatlar, kronik hastalıkların tedavileri her dönemde aksatılmadan yapılmaya devam edilmeli, takip edilmesi gereken rahatsızlıklar için sağlık hizmetleri en iyi şartlarda sürdürülmelidir. Bu sebeplerle; hastane olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve mevcut tüm branşlarımızla hizmet vermeye devam etmekteyiz” şeklinde konuştu.

Hijyen ve dezenfeksiyon çalışmaları 24 saat sürüyor
Güvenli bir şekilde hizmet verebilmek için hastane girişlerinde konumlandırdıkları temassız ateş ölçerlerle tüm misafirlerin ateşlerinin ölçüldüğünü vurgulayan Genel Müdür Erkan Erdem, hastane bünyesinde oluşturulan Pandemi Kurulu ve Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından belirli aralıklarla yapılan toplantılar sonucunda, güncel mevzuata uygun olarak alınan kararlar ile hijyene yönelik çalışmalar ve dezenfeksiyon işlemlerinin sürekli devam ettiğini belirtti. Genel Müdür Erkan Erdem, PCR testi yaptırmak için başvuran misafirlerin numune alım işlemlerinin de hastane dışına kurulan PCR kabininde yapıldığını ifade ederek hastaların daha güvenli sağlık hizmeti almasını sağlamak için çalıştıklarını kaydetti.

“Bu zor günleri hep birlikte atlatacağız”
Covid-19 korunma tedbirlerine uyum sağlayarak ülkece bu zor günlerin üstesinden geleceklerine inancının tam olduğunu işaret eden Genel Müdür Erkan Erdem, “Önümüzdeki dönemde de pandemi ile mücadele kapsamında üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek, bölgemizin sağlık ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.
 


Kaynak: Haber Merkezi