Ülke gündeminde birçok konunun gündeme geldiği son zamanlarda Saadet Partisi (SP) Çanakkale İl Başkanı Süleyman Saçıkara, bazı değerlendirmelerde bulundu. Özellikle ekonomi konusunda açıklamalarda bulunan Saçıkara, “‘Ey faiz lobisi’ diye başlıyor, fakat yatırıma 103 milyar TL harcıyor, ama faiz lobisine 179.5 Milyar TL para ayırıyor. Sen hani faizcilere karşıydın? Burada işçi yok, memur yok, emekli yok, yatırımcı yok, hiç kimse yok. Yalnız faiz lobisi var” ifadelerini kullandı.
 
Saadet Partisi (SP) Çanakkale İl Başkanı Süleyman Saçıkara, ülkenin içinde bulunduğu ekonomiyi yorumlayarak, “Yılsonu deyince akla bütçe geliyor, Bütçenin sahipleri daha önce genel başkanımızın söylediği gibi, bütçenin sahibi başbakandır, mevcut sisteme göre de bütçenin başı Cumhurbaşkanıdır, Bütçenin sunumuna cumhurbaşkanımızdan beklerdik, ama cumhurbaşkanımız normal bir 657 devlet memurunu gönderdi. Ona sunduruldu neden, bir kere şimdi bütçe başsız, bütçenin başı yok, sorumlusu yok buradan başlarsak daha iyi, ‘Ey faiz lobisi’ diye başlıyor, fakat yatırıma 103 milyar TL harcıyor, ama faiz lobisine 179.5 Milyar TL para ayırıyor. Sen hani faizcilere karşıydın? Burada işçi yok, memur yok, emekli yok, yatırımcı yok, hiç kimse yok. Yalnız faiz lobisi var. Bu başsız bir bütçe, buna genel başkanımız Türkiye'nin iflasını gösteren bir bütçe diye ifade etmiş. Allah ondan razı olsun, sizden de razı olsun” dedi.
 
“ORADA DÜŞÜNÜLÜR SONRA GENEL BAŞKAN KONUŞUR”
Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun asgari ücret konusunda 8 bin TL açıklaması hakkında fikirlerini söyleyen Saçıkara, “Şimdi 1996-1997 ‘de asgari ücret 42 tane büyük tüp alıyordu. 54. hükûmet zamanında o zamanda diyorlardı siz bunu afaki buluyorsunuz, şu anda 42 tüp 5 bin - 6 bin TL civarı, 22 çeyrek altın yapıyordu 1997’de asgari ücret, şimdi 3 tane çeyrek anca ediyor, demek ki bizim söylediğimiz hortumların 2, 3 tanesini kestiğin zaman asgari ücretin 8 bin TL olmaması için bir zorluk yok demektir. Biz bunu söylediğimiz zaman tabii iktisatçı ve ekonomistlerin bilgisine dayanarak konuşuyoruz, öyle afaki konuşmuyoruz. Bir de şu milli görüşçüler konuşurken önce araştırırlar düşünürler konuşurlar, Türkiye’de 80 partiden bir Saadet Partisi’nin de düşünce kuruluşu vardır, orada düşünülür sonra genel başkan konuşur” diye konuştu.
 
Başkan Saçıkara, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakının dışarıdan HDP ile bir Anayasa Çalışması olduğu söylentileri ile ilgili ise, “Bu masa başında yapılmış bir haberdir, öyle bir şey olmuş olsaydı, kesin kes il başkanlarının haberi olurdu. Tabii diğer partileri bilmiyorum, bizim haberimiz mutlaka olurdu. Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz, zaten yok öyle bir şey, ama bizi HDP ile yan yana getirmelerinin bir amacı da şudur, dünyada 8.5 milyar insanın tamamı Müslümanlıktan çıksa 1 kişi kalsa şeytan o kişiyle uğraşır. Buradan da ne çıkıyor asparagas haberlerle Saadet Partisi’nin yıpratılması yönünde bu haberler yapılıyor” ifadelerini kullandı.
 
“BİZ DE BU İTTİFAK ÇALIŞMALARI YAPIYORDUK ZATEN”
Yeni kurulan partilerin millet ittifakına katılmaları gerektiğini söyleyen Saçıkara, “Büyük bir konsensus sağlanıp, biz de bu ittifak çalışmaları yapıyorduk zaten. CHP İYİ Parti, Demokrat Parti İl Başkanları ile ayda bir kez bir araya geliyorduk. Pandemi yüzünden bir süre ara verdik ama ben ittifakı genişlemesi açısından Saadet Partisi İl başkanı olarak arzu ediyorum umarım genişler” şeklinde belirtti.
 
“EKONOMİ PANDEMİ’Sİ GEÇİRİYORUZ”
Saçıkara son olarak pandemi sürecini değerlendirerek şunları söyledi: “Pandemi çok bulaşıcı ve ağır bir hastalık olduğu için ama bundan daha ağır bir Pandemi geçiriyoruz. Ekonomi Pandemi’si geçiriyoruz. Çalışanlar şu anda çok zor durumda kendi yandaşlarına para varken birçok kesim bu süreçte etkilendi. Bende bu süreçte büyük parekende marketleri kadar kendi esnafımıza sahip çıkılması konusunda temenni belirtiyorum.”

Gülçin AKIN