Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, sosyal medyadan yaptığı haritalı paylaşımlarda koronavirüs salgınına ilişkin vatandaşları uyardı. Gökhan; “Bu haritayı değiştirmek bizim elimizde” dedi.

Koronavirüs salgını ülkemizde yayılmaya devam ediyor. Günlük vakaların 30 binin üzerinde olduğu Türkiye genelinde tedbirler ve kısıtlamalar arttırıldı. Haftavsonları iki gün, hafta içi ise akşam saatlerinde olmak üzere sokağa çıkma kısıtlamaları başta olmak üzere birçok yeni tedbir alındı. Bu kısıtlamaların sonuçlarının önümüzdeki günlerde olumlu şekilde alınması beklenirken, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da kent sakinlerini sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla uyardı.

Başkan Gökhan, Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki yoğunluk haritasından paylaştığı görseller ile kırmızı renk ile gösterilen Çanakkale’deki riskli bölgelere dikkat çekti. 30 Kasım 2020 ile 7 aralık 2020 tarihlerine ait Çanakkale’deki durumu gösteren risk haritasını paylaşan Başkan Gökhan, “Sevgili Hemşerilerim, Her birimiz bu kent için çok değerliyiz. Koronavirüs ile mücadelede maske, mesafe ve temizlik kuralına uyarak bu haritayı değiştirmek bizim elimizde. Unutmayalım virüsten korunmak birbirimizi korumakla başlar!!!” ifadelerini kullandı.

Gülçin AKIN