Lapseki ilçesi AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Halil Özer, geçtiğimiz İl Genel Meclis Toplantısı’nda gündeme gelen bütçe tartışmaları sonrasında, Lapseki özelinde açıklamalarda bulundu. Özer, ilçede yaşanan su sıkıntısına dikkatleri çekerek, “Çok kurak bir yıl geçirdik köylerimizin büyük kısmında su sıkıntısı yaşanıyor. Eğer bizim su kanal müdürlüğümüzün bütçesi olsaydı suyla alakalı daha fazla iş yapardık ve insanlarımızı mağdur etmekten kurtarırdık” dedi.
 
AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Halil Özer, yaptığı açıklamada salgının şu dönemde arttığını ve herkesin mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyması gerektiğini hatırlattı. Bu dönemde alınan tedbirlerden birinin de esnek çalışma saatleri olmasından dolayı kurumların çalışmalarının yavaşladığını söyleyen Özer, “Özellikle 2021 yılı ile birlikte tekrar kaldığımız yerden, başta içme suyu projelerimiz olmak üzere kanalizasyon, alt yapı, meydan düzenlemeleri, çocuk oyun parkları hepsini yapıp hizmetlerimize devam edeceğiz Allah’ın izniyle” ifadelerini kullandı.
 
“SU KANAL MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN BÜTÇESİ OLSAYDI SUYLA ALAKALI DAHA FAZLA İŞ YAPARDIK”
Meclis Üyesi Özer, AK Parti grubu olarak 2020 yılının bütçesi yapıldığında belirlenen bütçeye göre bazı aksaklıkların yaşanabileceğini söylediklerini vurgulayarak, “CHP grubunun çok ısrar etmesinden sonra oy birliğiyle 2020 bütçesi onaylandı. Fakat gördük ki 2020 yılında yaşadığımız aksaklıklar karşımıza çıktı oysa oylama döneminde biz aksaklıklarının yaşanabileceğini söylemiştik. Paraları iş olarak adrese gönderdiğimizde, müdürlere göndermediğimizde, Lapseki özelinden söylemek gerekirse sadece ilçemize 6-7 yere aktarılan paranın yüzde 80’inin daha sonra önerge verilerek başka yerlerin ihtiyaçları karşılanması için aktarıldı. Şunu üstüne basarak söylemek istiyorum, bu önergelerin hepsine destek verdik bunda sorun yok fakat insan ihtiyaçları anlık değişebiliyor, insan ihtiyaçları günün şartlarına göre değişebiliyor. Çok kurak bir yıl geçirdik köylerimizin büyük kısmında su sıkıntısı yaşanıyor. Eğer bizim su kanal müdürlüğümüzün bütçesi olsaydı suyla alakalı daha fazla iş yapardık ve insanlarımızı mağdur etmekten kurtarırdık. Son dönemlerde özelikle görüyorum bazı kesimler tarafından aktarılan bir miktar paranın niye hala müdürlüklerde bekletildiği konuşuluyor alakasız kişiler tarafından buna da bir anlam veremiyorum” şeklinde konuştu.
 
Gülçin AKIN