Çanakkale Belediyesi kentte son günlerde kentte hızla artı gösteren koronavirüs vakalarına ilişkin vatandaşları sosyal medya hesaplarından uyardı: “Kentimizde vaka sayıları her geçen gün artıyor. Alacağımız tedbirler ile önce kendimizi sonra sevdiklerimizi koruyalım!” denildi.

Dünyayı tehdit etmeye devam eden, Avrupa ülkelerinde ve Türkiye’de günde on binlerce vakanın yaşandığı koronavirüs salgını hızla yayılmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, önceki akşam Bilim Kurulu toplantısı ardından yaptığı açıklamalarda Çanakkale’nin son hafta yüzde 50 ile yüzde 100 oranında vaka artışı gösteren iller arasında olduğunu söylemişti. Bu durum Çanakkale’de büyük yankı uyandırırken vatandaşları oldukça tedirgin etti.

Çanakkale Belediyesi de sosyal medya hesaplarından kent sakinlerini koronvirüs vaka artışına yönelik uyardı. Belediye, Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki yoğunluk haritasından paylaştığı görsel ile kırmızı renk ile gösterilen Çanakkale’deki riskli bölgelerin genişlemesine çekerek, “Kentimizde vaka sayıları her geçen gün artıyor. Alacağımız tedbirler ile önce kendimizi sonra sevdiklerimizi koruyalım!” ifadelerini kullandı.

Gülçin AKIN