Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün projelendirdiği jeotermal sera alanı için yapılacak olan çalışmalar ve faaliyetler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Ayvacık ilçesinin Tuzla bölgesinde gerekli altyapı oluşturulduğunda hayata geçecek ve Çanakkale’yi kısa sürede sera üssüne dönüştürecek olan jeotermal sera alanı, Çanakkale’nin tarım alanında ihracatına ivme kazandırıp uygun fiyatlı tarım ürünlerini de vatandaşlara ulaştıracak.
 
Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Çanakkale ili Ayvacık ilçesine giden Vali İlhami Aktaş, ilk olarak Gülpınar Jandarma Karakol Komutanlığını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
 
Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik’in de bulunduğu ziyarette Vali İlhami Aktaş, Astsubay Üstçavuş Özkan Yaşar ile bir süre görüşerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
 
Yapılan bilgilendirmenin ardından Gülpınar Jandarma Karakol Komutanlığının hizmet birimlerini inceleyen Vali İlhami AKTAŞ, görevli jandarma personellerine çalışmalarında başarılar diledi.
 
Gülpınar Jandarma Karakol Komutanlığı ziyaretlerinin ardından Vali İlhami Aktaş, Ayvacık ilçesi Tuzla mevkiindeki Jeotermal Enerji Santrallerini yerinde inceledi.
 
İlk olarak İDA Jeotermal Santralinde incelemelerde bulunan Vali İlhami Aktaş, Yerka Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Volkan Öztürk’ten Jeotermal Enerji Santrali hakkında bilgi aldı.
 
Ardından Transmark Jeotermal Enerji Santraline geçerek burada incelemelerde bulunan Vali İlhami AKTAŞ, Transmark Türkiye Gülpınar Enerji Üretim San. Tic. A.Ş. Genel Müdürü Elvan Güven’den santral hakkında bilgi aldı.
 
Transmark JES alanının incelenmesinin ardından Vali İlhami Aktaş, MTN Enerji Elektrik Üretim San. Tic. A.Ş. tarafından işletilen Jeotermal Enerji Santraline geçerek MTN Enerji İşletme Müdürü Çağatay Mitil’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
Son olarak Vali İlhami Aktaş, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından projelendirilen seracılık faaliyetleri kapsamında Ayvacık ilçesi Tuzla bölgesinde hayata geçecek olan jeotermal sera alanında incelemelerde bulundu.
 
Vali İlhami Aktaş, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün projelendirdiği jeotermal sera alanı için yapılacak olan çalışmalar ve faaliyetler hakkında yetkililerden bilgi aldı.
 
Ayvacık ilçesi Tuzla bölgesinde gerekli altyapı oluşturulduğunda hayata geçecek ve Çanakkale’yi kısa sürede sera üssüne dönüştürecek olan jeotermal sera alanı, Çanakkale’nin tarım alanında ihracatına ivme kazandırıp uygun fiyatlı tarım ürünlerini de vatandaşlara ulaştıracak.
 
Vali İlhami Aktaş’ın Jeotermal Enerji Santral incelemelerine Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Karadağ ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Celil Sezgin eşlik etti.


Kaynak: Haber Merkezi